Energi

Naturlig isolasjon av skorsteinen

En murstein skorstein består av mantelstein med et internt eksosrør. I mellomtiden brukes isolasjonsmateriale ofte i moderne skorsteiner. Denne typen isolasjon er allerede mer effektiv enn en ekstern isolasjon kan være.

mulig beskyttelse mot soting soting

oppstår når avgassene avkjøles for fort på vei ned i skorsteinen og vanndampen og noen syrer, inkludert svovelsyre kondens.

Kondensatet kan sive inn i det ytre skall av ildstedet fører til svelling av sementen og blåse ut brann. Konstant fukting med kondensatet skader også skorsteinen og kan forårsake frostfrysing. I tillegg produserer i de berørte områdene ofte en gjennomtrengende svovelaktig lukt.

isoleringsarbeider på skorsteinen er for hurtig avkjøling av avgassene i det uoppvarmede takareal og derved hindre kondens. Det kan være effektivt - men det trenger ikke å være.

grunner som taler mot en isolasjon

sotdannelse kan forebygges ved å øke avgasstemperaturen eller fast

  • Den enkle montering av ventilasjonsspjeld for en høyere skorstein tjener samme formål
  • gjennom isolasjonen tiltak av peisen for å tørke ikke bare meget langsom til hvilken Kondensat fortsetter å fungere. Lukten vil forbli den måten. Derfor er andre løsninger ofte mer fordelaktige.
  • isolerende materialer som er egnet til skorsteinen er

spesielt viktig å bruke isolasjonsmaterialer som ikke er brennbart. Dette er best brukt rockull eller mineralull. Styrofoamplater må ikke brukes (!). Du må ha en minste avstand på 5 cm til skorsteinen.

Tips og TricksVor dammer eller dekker en skorstein med versotteten Organene må helt avskåret i alle fall, gips og leddene skrapes. Veldig fuktig murverk skal kunne tørke ut først.

Del med venner

Legg igjen din kommentar