Stavite 2 madraca jedan na drugi: je li to moguće?

Jeste li kupili novi madrac i razmišljate o tome da stavite samo na stari? Ili spavate na podu i željeli biste malo spavati? Bez obzira zašto želite staviti dva madraca na vrh, to nije dobra ideja. Zašto i što biste trebali imati na umu kada to učinite sami je objašnjeno u nastavku.

Najveći problem: Prozračivanje

Noću znojimo puno. 500ml do litre znoja uvuče se u madrac. Ovo nije samo veliko uzgojno tlo za grinje, a plijesan i voli toplim i vlažnim. Stoga je uvijek važno osigurati dovoljnu ventilaciju madraca. Stakleni okvir je idealan jer ostavlja zrak odozdo prema madracu. Ako su dva madraca stavljena jedan iznad drugoga, cirkulacija zraka je prekinuta i stoga se oblikovanje kalupa jako preferira.

Ostali problemi

Ali ograničena ventilacija nije jedini problem:

  • Slatted okviri ne mogu se postaviti na temelju točke.
  • Materijali mogu skliznuti.
  • zone madraca su izgubljene
  • stupanj tvrdoće postaje nevažeći

Ti se problemi ne mogu riješiti. Ipak, to ne mora nužno značiti da loše spavate na dva madraca. Isprobajte! Možda je lagani osjećaj spavanja pravedan za vas!

Kako bi zaštitili svoj madrac preko jedni druge iz

vlage Ako ipak odlučite ga ili čak prisiljeni staviti dva madraca jedna iznad druge, možete spriječiti rast plijesni na sljedeći način:

  • pobijediti svaki dan nakon što pokrivač i neka vlagu pobjegne noću. Pola sata bi trebalo biti dovoljno.
  • Odvojite madrace svaki put kada opere lanene i stavite oba ili barem vrh okomito na grijalicu ili na suncu kako bi se mogli dobro isušiti.
  • Izradite pokrivač madraca ili (još bolje!) Madrac za kosu koji apsorbira većinu vlage. Ovdje se mogu naći daljnje prednosti zaštitnika madraca.

Madrac Topper

Uz pomoć madraca, ne samo da zaštitite svoje madrace od vlage, također možete napraviti svoj madrac osjeća teže odabirom većeg stupnja tvrdoće. Tako ste gotovo nadoknadili nedostatke 2 madraca jedan na drugom. Ipak, redovito isijavajte svoje madrace.

Savjeti i trikovi Tijekom klizanja, možete postaviti neizmjernu podlogu između oba madraca ili ih vezati vrpcama.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar