Et formet mansardtak - hvilke kostnader påløper?

Den spesielle formen på mansardtaket inspirerer mange huseiere. Konstruksjonen er relativt komplisert, så det koster mye mer enn et enkelt takketak. Hvilken pris må du forvente?

Mansardtaket: grunnene til de høyere kostnadene

Denne takformen er oppkalt etter den første byggeren, arkitekten Mansard. I hovedsak består mansardtaket av to seksjoner: En veldig bratt konstruksjon i underdelen, etterfulgt av et flatt tak.

Mansardtaket ser ikke bare bra ut, det skaper også mye plass på overetasjen i huset. Derfor kan den høyere investeringen være verdt, noe som skyldes det faktum at spesialarrangementet til takene er svært komplisert.

Å dekke et mansardtak krever mer tid, årsaken er den svært bratte takhellingen i underdelen. Sadeltak har en betydelig lavere grad av tilbøyelighet.

standardverdier for mansardtak kostnadene

En mansardtak koster ca 40% mer enn en enkel saltak, ark med integrert det vil bli enda dyrere. Dette betyr at du må forvente minst 80 EUR per kvadratmeter for å opprette taket ditt, i mange tilfeller enda mer.

Kostnadene for å dekke taket ditt er basert på materialet som brukes. De vil sannsynligvis ikke være under 40 euro per kvadratmeter.

Den termiske isolasjon av en mansardtak, selv om ingen økning i prisen per kvadratmeter har, men faller til både mer arbeid og høyere materialforbruk, fordi taket er ganske enkelt større.

Kostnadseksempel på mansardtak

Et nytt hus mottar et mansardtak med et stort takflate på 280 kvm. Taket koster i dette tilfellet 90 euro per kvadratmeter, dekker koster 65 euro per kvadratmeter.

kostnadsoversiktpris
taket25200 EUR
dekker18200 EUR
isolasjon16 800 EUR
samlet60200 EUR

Et loft med høy livskvalitet

Loftet under mansardtak tilsvarer en annen etasje i huset ditt i murstein tilstand vil også øke kostnadene.

Tips & You TricksErkundigen tidlig på din lokale bygningen avdeling hvis tillatt i nabolaget ditt mansardtak.
Del med venner

Legg igjen din kommentar