Et pustende veggmaling for et sunt inneklima

Forbedring Problemet er kjent: pakke en ytterveggene for nær en, for eksempel isopor eller opak fargesjikt, blir det fuktighetsutveksling hemmet til utsiden. I verste fall kommer husholdersken ikke lenger sammen med lufting, vannet samler inn i veggene og moldene blomstrer. Åndbar veggmaling er et viktig skritt i riktig retning!

Sd verdi gir informasjon om diffusjonen åpenhet

Standard DIN EN 1062-1 gir informasjon om diffusjon åpenhet av farge og således indikerer hvorvidt det ferdige belegget er virkelig pustende. Vær oppmerksom på den såkalte Sd-verdien, som indikerer "diffusjons-ekvivalent luftlagtykkelse".

En pustende veggmaling kan gjenkjennes med lav Sd-verdi, et tetningsbelegg har en høy Sd-verdi. Den omtrentlige plan, henvises det til den følgende tabell:

Sd-verdivanndampgjennomtrengelighetfarge klasse
≥ 1,4 m> 150 g / (m x d)lav permeabilitet = V3
≥ 0,14 + <1,4 m≤ 150 og> 15 g / (m x d)gjennomsnittlige transmisjon = V2
<0,14 m> 150 g / (m x d)høy permeabilitet = V1

Disse fargene vise seg å være meget pustende

erfaring viser som inkluderer naturlige farger til mest pustende maling, inkludert for eksempel kalkmaling, silikatmaling og leirefarge. Sd-verdiene er mellom 0,02 og 0,05, et sunt inneklima kan hilse på!

emulsjonsmalinger som vanlig tilbudt i en hvilken som helst jernvarehandelen veggmaling vente med en SD-verdi på 0,5, og er derfor å være anordnet i den sentrale regionen. Selv om de ikke fungerer som et segl, kan de ikke beskrives som 100% permeable.

Moderne latexmaling som ikke lenger inneholder gummi tilhører emulsjonsmalene og ligger i et lignende område. Snarere er deres SD-verdi litt høyere, avhengig av materialet og ingrediensene, kan det til og med være nesten en V3-farge.

Tips og triks gjør i alle henseender til diffusjonsverdien av vegger, sveip, for eksempel ingen maling på og montere ingen innvendig isolasjon. Når du kjøper veggmaling, bør visningen alltid gå til Sd-verdien: Dette er bra for helsen din!
Del med venner

Legg igjen din kommentar