Et gulv laget av støpt harpiks som et praktisk alternativ.

Bare sakte virker gulvdesignet med et belegg av støpt harpiks i det private området. Gulvet har lenge vært rykte for å være helseskadelig på grunn av fordamping og løsningsmiddelinnhold. Et moderne harpiksgulv er nå fordampningsfritt og i noen versjoner løsemiddelfritt.

Tre harpikstyper med to eller tre lag

Av de forskjellige støpeharpiksene er tre typer harpiks hovedsakelig tilgjengelig for behandling som gulvbelegg i privat sektor. Akryl- og epoksyharpikser samt polyuretaner har de riktige egenskapene for de ulike kravene og bruksområdene.

Avhengig av ønsket design, spesielt med hensyn til optiske effekter, er to- og tre-lags versjoner tilgjengelige. Mens transparente og monokrome versjoner av erfarne handymen ofte kan bli kastet seg, geometriske mønstre, graderinger og spesielle effekter som refleksjoner eller glimmer er relativt dyrt å gjennomføre.

Holdbarhet og tilsetningsstoffer

Fysisk er et harpiksgulv egnet som gulvbelegg uten problemer. Hyppig bruk som gulvbelegg i næringslivet og industrien er fremfor alt et uttrykk for materialets høye lastekapasitet. Egenskapene til støpeharpiks for private hjem er i prinsippet uforholdsmessige.

En støpeharpiks består av de to grunnleggende elementene harpiks og herder. Lagt til dette er tilsetningsstoffer som gir harpiksen spesielt ønskede ekstra egenskaper. Disse inkluderer for eksempel UV-beskyttelse, økt slitestyrke, glansforbedring, endring i installasjonshøyder og herdetider.

Uriktig håndtering er helsefarlig og giftig

Selv om mange produsenter annonsere sine produkter, for det meste i form av et sett, så vel som for lekmann lett å jobbe med, noen grunnleggende aspekter bør ikke bli neglisjert i et gulvbelegg som er laget av støpt harpiks:

  • fleste harpiks utvikle ved behandling av giftig damper
  • Mange harpikser er allerede med en enkel hud kontakt skadelige
  • rester og feilaktig håndteres harpikser som farlig gradert
  • en ufullstendig prosessering av de harpikser herde ikke ser ut til høyre og være som gulv ubrukelig

prinsippet gjelder å avgi harpiks, som også er i følsomme områder, slik som barn eller soverom kan brukes. Den pålitelige profesjonelle behandlingen er imidlertid mer alvorlig enn noen andre gulvbelegg. Mens en feil ved utførelse, for eksempel i flis eller teppe legging vanligvis resulterer i mekaniske defekter som løsner, avskalling eller ujevnheter, alltid helse komponent spiller en rolle i støpeharpiks.

Tips og triks For behandling av støpt harpiks, bør du ta omfattende sikkerhetsregler, blant annet når det gjelder tilstedeværelse av barn og kjæledyr.
Del med venner

Legg igjen din kommentar