Drywall od drva ili metala

Drywall zidovi su danas u interijer dizajn tehnički zgrade standard. U izradi, okvir je odavno korišten samo od metalnih profila. Drvo se rijetko koristi. Ali zato home poboljšanje su dobro upoznati s drveta često i imaju potrebne alate, ispada brzo da li će biti uspostavljena svornjaka okviri izrađeni od drva ili metala. Evo odgovora.

ni drvo, niti metal nužno bolji izbor

DC unaprijed ćemo otkriti odgovor: da vole stvarno i univerzalno osnovno, bilo drva ili metala kao studding, ne postoji. Povijesno gledano, drvo je klasični građevni materijal za klin.

Drvo i njena posebna svojstva

To je sve više zamijenjeno metalnim profilima koji se uklapaju u modularni sustav. Međutim, tu su i drveni profili, koji se nude kao konstrukcija stalka prema modularnom principu. Upravo u ovom detalju leži argument koji bi mogao govoriti protiv drva općenito.

Ni u kom slučaju ne bi trebalo koristiti prvo najbolje drvo. Budući da je važno uzeti u obzir tipične karakteristike drva u svakom slučaju:

  • drvo upija vlagu i oslobađa ga opet
  • drvo širi toplinski i warps

Uporaba drva kao klinac okvira

To su u konačnici razlozi što je na drva Stalci bi mogli govoriti. Međutim, ako koristite pravo drvo, uvelike možete neutralizirati ove nedostatke. Zato biste trebali koristiti samo profilirane drvene ploče s prstima. Samo ovi spriječavaju da se drvo prevrće toliko da bi se kasnije moglo otkriti pukotina na ploči.

Važan je razlog za mnoge do-it-yourselfers korištenje drva je ekološki aspekt, jer je obnovljivi resurs. Cijena drvenih i metalnih profila nije bitna ako koristite samo četvrtaste drvene pločice, posebno za klinove.

Uporaba metalnih profila za klin

Ovo bi nam davalo već spomenute prednosti metalnih profila. Posebno upečatljiv je odredba u sustavnom modularnom principu. Profili su savršeno usklađeni i mogu se koristiti točno.

Kako nosivih okvira od metala oko postoje brojni praktični pribor, pa dvaput planked suhozidom može jednako lako provesti kao spušteni stropovi, obloga ili podova suhe sastojke.

Zaključak: često individualna odluka

Na kraju, to je individualna odluka da li želite koristiti drvo ili metal. Što se tiče razdoblja izgradnje, ni drvo niti metal ne bi trebali ništa poduzimati ako je klin bio kupljen posebno za tu uporabu.

Savjeti i trikovi U dnevniku kuće naći ćete mnoge vodiče i upute o važnim radnim koracima i pitanjima o suhozidu. Ovdje možete pročitati možete li ugraditi suhozidom na estrihu ili trebao.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar