Plinski cilindar ima gotovo neograničenu trajnost

Trajnost plinskog cilindra testirana je u Njemačkoj svakih deset godina. Općenito, stari plinski cilindar još je uvijek upotrebljiv kada istekne ovo razdoblje. U sustavu razmjene, pozornost treba posvetiti pečatom ili pečatom datumu najnovije inspekcije TÜV-a.

Postanite aktivni u slučaju sumnje

Tehnička struktura plinskog cilindra je jednostavna. Sve dok je pričvršćenje čvrsto i neoštećeno, može se koristiti desetljećima plinski cilindar. No, ako se "pronađe", na primjer, jako ružičasta kopija, sigurnost bi uvijek trebala biti prioritet. U slučaju sumnje, preporučuje se provjera ili zamjena na benzinskoj stanici ili u hardveru.

Plinski cilindar je istekao ako je datum ispitivanja TÜV-a prije više od deset godina. TÜV smatra da je ovo razdoblje odgovarajući i dovoljan interval ispitivanja. Čak i nakon tog razdoblja može se vratiti plinska bočica. Trgovci i proizvođači moraju ili imati "cilindar" za plin "obnoviti" ili odlagati TÜV.

tražiti mišljenje od prometne

Kada stara „istekao” plinska boca sadrži preostali plin, a elementi su u potpunosti funkcionalni, treba isprazniti prije transporta. Nije obvezno transportirati samo ispražnjene plinske boce, ali je opasnost od oštećenja prirodno manja.

Ako plinski cilindar ostavlja upitan dojam, detaljan fotografiranje i naknadni upiti na benzinskoj crpki ili trgovac plinom mogu pomoći u procjeni. Još se specifičnije mišljenje može dobiti ako je pričvršćenje za boce snimljeno zvukom tijekom rada. Treba spriječiti ometanje pozadinske buke.

vrste boca i vijek trajanja

trajnost ili inspekcije intervale pojedinog plina vrste boca razlikuju:

  • kampiranje i tehnički plinovi su testirani na deset godina
  • zraka za disanje za medicinski sektor
  • testirani na pet godina spremnici moraju biti provjereni svake dvije i pol godine

obje kupnju - kao i za boce koje se iznajmljuju, sljedeće vrijeme ispitivanja treba odgovarati procijenjenoj potrošnji. Ako se plinski cilindar koristi nekoliko godina, sljedeći datum ispitivanja trebao bi biti daleko daleko u budućnosti.

Savjeti i trikovi Pribavite ili unajmite samo plinske boce koje su oko dvije godine dulje od namjeravanog vijeka trajanja. Ako trgovac odbije, potražite drugog davatelja usluga.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar