En paviljong med ett platt tak snabbt konstruerat

Att bygga ett lusthus snabbt och okomplicerat, fyra hörnstolparna på ett platt tak är placerad, det enklaste sättet. I de flesta fall räcker en ram som förbinder hörnstolparna samman och Läggning av takbeläggningar som brädor eller bana.

stabilitet och stödjande struktur

Även utformningen och konstruktionen av en paviljong med en platt tak är enkel och för varje fackman handyman är inte ett problem, bör vissa statiska detaljer anses huvudsakligen från en viss storlek och takyta.

På ett plant tak kvarstår naturligtvis smuts som löv eller grenar och snö på vintern. Detta skapar en mekanisk belastning som måste beaktas vid beräkning av taklockselementen.

korrugerade eller trapetsformade takpaneler har en ökad stabilitet, och självbärande upp till två meter tillåts av deras form mestadels fri upphängning. För större avstånd som ska överbryggas bör man överväga en stödjande understruktur, till exempel en spindel eller en mittpost.

Lutning för vattendränering

För att säkerställa vattendränering av ett platt tak rekommenderas en liten takhöjd. Professionella rekommenderar två till tre tum på varje mätare.

måste noteras här att delvis störtfortskrider vid ett tak utan regnränna vattnet i kraftigt regn på en sida av paviljongen. I synnerhet på vattendräneringssidan måste grundstöden av stödstolparna skyddas mot undervattning för att undvika att lossna hörnstolparna.

leverantörer och kostnader

  • karibu.de är en av de största tillverkarna av trädgård hus och erbjuder kit till olika platta tak paviljonger.
  • gartenhaus-gmbh.de erbjuder högkvalitativa paviljonger med platt tak och sidoelement i modulär teknik. Einzel Det individuella köpet av komponenterna är möjligt i vilken hårdvaruaffär som helst och behovet av byggmaterial som stolpar, hållbalkar och takbeklädnad är hanterbara.

Enkel prefabricerade kits för paviljonger med plana tak börjar från 500 euro, stängda varianter med sidoväggar från cirka 1500 euro. Den som monterar byggmaterialet själv och till exempel i maskinvaruhandeln kan beräkna från 300 euro till paviljongen.

Tips & tricks Även om byggandet av en paviljong med en platt tak är självförklarande, det neuralgiska punkter stabilitet som inlägg stiftelser fastställande av taket bärkonstruktionens och takelement själva, föra den till en professionell.

Dela med vänner

Lämna din kommentar