O sticlă de sticlă explodează din cauza extinderii conținutului

Desigur, nu este exclus faptul că o sticlă de sticlă explodează. Cele mai frecvente cauze sunt acidul carbonic și fermentarea secundară a conținutului. Când vorbim despre o explozie de sticlă, cea mai mare parte a timpului implică suflarea capacului de pe deschidere. Foarte, foarte rar, sticla sare.

Rare și dependent de conținut

Din nou și din nou, rapoartele de sticle explodate de sticlă se găsesc în mass-media. Cu toate acestea, în numărul infinit de sticle de sticlă aflate în circulație, aceste cazuri se situează în miezul stabilit pe mie. Din punct de vedere fizic, una dintre cele mai cunoscute legi intră în joc: încălzirea asigură extinderea asigură o creștere a presiunii.

Băuturile carbogazoase sunt sub o presiune normală. Pe rezistența sticlei și a obturatorului sunt proiectate. Băuturile care conțin drojdii, cum ar fi alcoolul și unele sucuri de fructe, sunt tăiate din procesul de fermentare prin filtrare înainte de îmbuteliere. Excepțiile cunoscute sunt mustul și albul de primăvară, un vin tânăr al cărui proces de fermentare este dorit. El va fi livrat în sticle deschise.

Dioxid de carbon propriu sau străin

În principiu, întotdeauna dioxidul de carbon sau dioxidul de carbon reprezintă declanșarea unei suprapresiuni. Ori porțiunea de acid carbonic din băutură se extinde, care a fost furnizată în mod artificial de către producător sau fermentația produce dioxid de carbon "proaspăt". În ambele cazuri, presiunea la un moment dat depășește rezistența obturatorului.

O coroană plută "explodează" ca o coroană și este aruncată. Un capac cu șurub începe să se îndoaie și conduce la prima suprapresiune chiar și de canalele de suprapresiune adecvate din filetul capului sticlei. Aceste caneluri de ghidare orizontale produce șuierat familiar atunci când înșurubarea care elimină deja o presiune tolerabilă în stare normală, în scopul de a deschide sticla de sticlă în condiții de siguranță.

Prevenirea explodează sticle

  • sucuri cu continut de fructe pot fermenta, dacă acestea sunt „rele“
  • Băuturi alcoolice pot fermentația secundară atunci când a fost făcută o greșeală de umplere
  • Încălzirea sticlei de sticlă ca o mașină parcată în mașină de vară aduce dioxidul de carbon existent pentru
  • expansiune Când sticla de sticla este deformat, o fisură hairline poate scădea rezistența la presiune sub
  • acoperire băuturi nachgärende dorite nu trebuie închise
  • excesivă agitare corespunde fizic la accelerarea moleculelor, care este produsă și de încălzire
și sfaturi Dacă predispuse la băuturi de fermentație secundare, cum ar fi vinul Expunerea la încălzire mărește efectul.
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul