Bygning loven regler, når stolelift

Selvom du kan installere i stort set enhver trappe Trappelifte normalt, selvfølgelig stadig nogle bygningsreglementet gælder. Hvad skal du være opmærksom på under byggelov, hvad er der med hensyn til brandbeskyttelse, og andre vigtige krav kan findes i denne artikel.

Brandsikkerhedsbestemmelser

Trapper er altid flugtveje. I tilfælde af brand kan de nå udgangsstederne fra de øverste etager. Trappehejsene skal derfor altid konstrueres og installeres på en sådan måde, at der ikke er mulighed for at bruge trappen som flugtvej. Først da vil gældende brandbeskyttelsesbestemmelser blive opfyldt.

Den første flugtvej

Trapper kan klassificeres som enten "nødvendige" eller "unødvendige" trapper. Trapper i beboelsesejendomme vil som regel altid være "nødvendige trapper".

Den første flugtvej, som er den primære flugtvej fra en etage, fører altid over den første nødvendige trappe til en etage. Som en anden flugtvej kan enten være en anden nødvendig trappe eller en tilgængelig for brandvæsenet med redningsudstyrs flugtvej.

undtagen for enlige og tofamiliehuse

De vigtigste trapper i single og to-familiehuse er faktisk undtaget fra komplicerede bestemmelser i de statslige bygningsreglementer, men flugtvejen via hovedtrappen kan endnu ikke blokeres og ikke være smallere end 0,8 m.

I flerefamilieboliger, især med mere end to etager, gælder særlige regler for løbebredde og klar bredde, som skal opbevares. En mangel er kun berettiget i nærværelse af en såkaldt "atypisk situation". Hvis en sådan situation ikke anerkendes, er installationen ikke tilladt. at

regler for installation af brandsikring perspektiv

For at opnå tilfredsstillende brandsikring trods manglen på regler for enfamiliehuse for at sikre, hvert enkelt tilfælde de Højeste bygning myndighederne i de lande har etableret regler for installation af Trappelifte i denne bygning klasser. Disse regler varierer lidt fra stat til stat og skal overholdes i alle tilfælde. De omfatter også for eksempel røgdetektorer i trappehuset.

Desuden er alle gældende krav i DIN 18065, der omhandler bygge trapper og forebyggelse brand er der selvfølgelig med forbehold.

Endvidere skal trappehejsene altid bestå af ubrændbare materialer. Denne regel gælder dog mere for producenten end installatøren.

Andre forskrifter for installation

Ud over brandsikkerhedsbestemmelserne gælder andre regler for installationen. kan

  • trappeliften har i boligblokke mod misbrug være tilstrækkeligt sikrede
  • når trappeliften ikke er i brug, skal den være placeret i en parkeringsplads stilling placeret i parkering stilling, du har den i hånden manøvre
  • gelænderet skal
  • forblive brugbar der skal være et venteområde være til stede, når trappeliften er ført over flere etager
  • siden af ​​en foldet op sæde eller fodstøtte til mindst 60 cm udløb bredde skal forblive når trappeliften er i parkeringsposition.
Del med venner

Forlad din kommentar