Dubbelväggskivor: klar eller mjölkaktig?

Dubbelvägsark är lämpliga för många ändamål. De är också ett bra val när det gäller takterrasser. Om och om igen uppstår emellertid frågan om tydliga tallrikar och där mjölkade plattor passar bäst. Svar på detta finns i det här inlägget.

versioner av livplåtar

Först av allt, materialet med dubbla väggskivor ett viktigt urvalskriterium. Twin-väggskivor, det finns båda gjorda av polykarbonat samt akrylglas, som också är mer känd som plexiglas. Båda materialen har i sig olika egenskaper.

paneler polykarbonat

De viktigaste fördelarna med dessa paneler innefattar hög slagseghet - de är praktiskt taget okrossbara. Dessutom:

  • Högtemperaturmotstånd (-40 ° C till +115 ° C)
  • Hög elasticitet
  • Hög väderbeständighet (gulfärgning)
  • Mycket lätt

Polykarbonatplåtar ger mycket behaglig ljusspridning och hög UV-skydd.

Plexiglasplattor

Fördelen här är framförallt det glasliknande utseendet och den goda transparensen. Akrylplåtar är betydligt tyngre och hårdare, men också mer sköra än polykarbonatplåtar. Emellertid måste man också uppmärksamma materialets höga skrapkänslighet.

Milky kontra tydlig överlappning

När det gäller att välja färg version (mjölkaktig eller klar) du har å ena sidan tar hänsyn till material, men å andra sidan, tänk på andra punkter:

  • behovet av rengöring
  • optik
  • solskydd och bländskydd

rengöring ansträngning

En tydlig version kräver regelbunden rengöring, annars ser inte baldakan sig mycket snyggt och lider optiskt. Den största fördelen med den klara versionen, glasliknande utseende med bra recension, går med bristande rengöring också förlorat också.

Optik

Klara glasstakar har säkert högre kvalitet och mer attraktivt utseende än mjölkvarianterna. Vem det handlar om utseendet, vilket kommer - trots alla nackdelar - men snarare sätta på de klara varianterna.

solskydd och bländskydd

Vinter varianter sprider ljus bättre, vilket ger redan en naturlig solskyddsmedel. Särskilt på sommaren det är genom det spridda ljusbestrålning under paraplyet ofta signifikant mindre varm, det skapar också en naturlig skugga genom de smala åsar. Till och med ett skyddsskydd är inte nödvändigt här på grund av ljusspridningen.

Tips & tricks Som regel måste du försöka med klara glasvarianter för ett extra solskydd. Detta kan också vara en enkel Unterziehmarkise eller helt enkelt en markis.
Dela med vänner

Lämna din kommentar