Hur arbetar byggprocessen för ett enfamiljshus?

Att bygga ett hus är en tråkig och inte lätt process. I den här artikeln presenterar vi dig för de viktigaste stegen i din familjens byggprocess och förklarar vad som skiljer prefabricerade och soliga hus.

Planeringen

Nu är huset planerat: Med din arkitekt planeras storlek, utseende och utrustning, inklusive utveckling av fastigheten (kabel, avlopp etc.). När detta har gjorts görs planeringsansökan, som ska följas av bygglov. Nu är det nödvändigt att erhålla materialpriser, planera planering av VVS, elektronik och uppvärmning i detalj och för att självklart hitta hantverksföretag som gör byggandet. Konstruktion

Efter noggrann planering kan byggandet börja. Detta börjar med platsberedningen, varefter jord- och kanalarbete och färdigställandet av bottenplattan görs. Nu kan skalet byggas med väggar och tak, innan du gjort taket.

Därefter utförs interiörarbetet, vilket omfattar ett brett arbetsområde: screed, VVS och elverk är lika mycket som trappan, gipset samt parkett- och pappersläggningen. Efter inredningsarbete är ditt familjebostad redo; Nu sker bara inredningen och flyttningen.

Fast och prefabricerat hus: skillnaden

Den mest grundläggande skillnaden i konstruktion är att skalet i det prefabricerade huset är tillverkat av prefabricerade delar som kan monteras inom några dagar. Hela planeringen av huset görs av en leverantör, ditt prefabricerade husbolag, men annars skiljer sig inte väsentligt från ett fast hus.

I en massiv enfamiljshus sträcker sig hela byggprocessen, från idé till inflyttning, över 18 månader, men kan variera mycket beroende på din personliga situation. Det prefabricerade huset sparar några månader här, vilket beror på den snabba installationen och den centrala organisationen av en leverantör.

Tips & tricks På Internet hittar du många testimonialer från kunder som beskriver sin erfarenhet av planering, konstruktion och hela tidsramen. Detta kan hjälpa dig att få en bättre översikt över byggfasen.

Dela med vänner

Lämna din kommentar