Hoe is een geprefabriceerd huis daadwerkelijk gebouwd?

Bent u geïnteresseerd in een geprefabriceerd huis, maar hebt u nog steeds enkele vragen over dit onderwerp? Van welk materiaal is het gemaakt? Hoe gaat het productie- en constructieproces? Antwoorden op dit interessante onderwerp en hoe het er allemaal uitziet met de kwaliteit, zul je in het volgende artikel leren.

Kan kwaliteit zelfs concurreren met "normale" huizen?

U ziet dus dat geprefabriceerde huizen van hoge kwaliteit zijn vanwege professioneel werk en een goede materiaalkwaliteit. Maar welke materialen zijn dat en wat wordt bedoeld met "professioneel werk"?

De materialen

Het belangrijkste bouwmateriaal in geprefabriceerde huizen is hout. Het vormt de dragende muurconstructie en zorgt voor stabiliteit, omdat meestal massief naaldhout wordt gebruikt. Maar in tegenstelling tot een "houten hut" vindt hier nauwkeurig zagen, frezen en boren plaats. In de regel is een maattolerantie van slechts één millimeter toegestaan. Bovendien wordt een exacte etikettering uitgevoerd om fouten in de constructie te voorkomen.

De muren van geprefabriceerde huizen worden steeds stabieler. Bekende decennia geleden als gedeeltelijk inferieur, tegenwoordig zijn het massieve en duurzame constructies. Ze kunnen gemaakt zijn van lichtgewicht beton of baksteen en een kwalitatief goed huis ontgrendelen. Gieten met beton is ook populair om de stabiliteit op de bouwplaats verder te vergroten.

De productie van de afzonderlijke onderdelen

Maar waarom zijn de onderdelen van geprefabriceerde huizen zo nauwkeurig vervaardigd en duurzaam in de afgelopen decennia? Omdat het ontwikkelingsproces professioneel en precies vanaf de eerste stap wordt uitgevoerd. Maar hoe gebeurt dit?

  • Allereerst worden alle componenten van het huis op de computer geconstrueerd met behulp van CAD-software.
  • Nu wordt het paneel gesneden voor de wanden van het latere huis, met behulp van computermodellen en nauwkeurig zagen.
  • De houten balken worden vervolgens volledig automatisch gesneden.
  • Nadat de truss is gelegd en de snijplaten zijn bevestigd, worden de holtes voor schakelaars en moffen gefreesd.
  • De isolatie is aangebracht.
  • De ramen, buitenvensterbanken en rolluiken zijn precies gemonteerd.
  • Ter bescherming wordt een minerale grondlaag aangebracht.

Deze prefabricage heeft de kracht dat er veel minder problemen zijn met de constructie van het huis dan met solide huizen. Bovendien kan de constructie binnen enkele dagen worden voltooid.

Tips & Tricks Als u van plan bent om een ​​geprefabriceerd huis te bouwen of geïnteresseerd bent, kijk dan eens naar de structuur van een ander voorbeeld. Neem hiervoor contact op met een geprefabriceerd huisbedrijf, zij zullen u zeker helpen.

Waarop moet je letten?

Helaas zijn er nog steeds "zwarte schapen" onder de prefab huisbedrijven. Kiest u voor goedkope varianten, dan wordt in geval van twijfel geen lang leven of comfortabel leven gegeven. Omdat hier op alle hoeken wordt bespaard: dunnere muren, slechtere afwerking en weinig isolatie kunnen het gevolg zijn.

Om dergelijke "ervaringen" te vermijden, moet u zichzelf van tevoren informeren over de provider, bijvoorbeeld op internet. Wie een hoge waardering en het zegel van goedkeuring van BDF draagt ​​(Bond van Duitse Prefab), hecht belang aan de kwaliteit van het werk en materiaal.

Dit betekent niet dat de duurste aanbieder is automatisch de beste: prefab bedrijf in de gemiddelde prijsklasse te bieden heeft van een hoog volume niet alleen een goede keuze, maar ook hoogwaardige materialen. Honderden of duizenden gebouwde huizen getuigen van een geweldige ervaring en een bijna perfect gerepeteerd productieproces.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter