Hvor lang tid er emulsionsmaling holdbar?

Moderne vægfarver kaldes ofte "emulsionsmaling", selv om dette omfattende udtryk også gælder for andre maling. Hvis de er opbevaret korrekt, kan containere, der allerede er åbnet, vare i mange måneder, nogle gange endda år. Vi vil afklare, om du stadig kan bruge din emulsionsmaling langt efter dit køb, eller hvis det er tid til at afhænde det og købe en ny spand.

Forlæng holdbarheden ved passende opbevaring

Uåbnet emulsionsmaling har generelt en holdbarhed på 24 måneder, og nogle mærker kan endda udbydes i op til 60 måneder. Men hvis beholderen åbnes, accelererer den biologiske nedbrydning ved registrerede bakterier.

Opbevar altid åbne emulsionsmaling så køligt som muligt, men frostfrit. Tæt beholderen tæt lufttæt og opbevar ikke genstande som børster eller ruller i resterende farve: På denne måde bidrager du til en længere holdbarhed.

Kan jeg stadig bruge min gamle emulsionsmaling?

Nogle gange står en spand vægmaling i kælderen i flere år, før ejeren bringer den ud og åbner den igen. Hvis emulsionsmaling er blevet opbevaret på den ovenfor anførte måde, er der ikke desto mindre en god chance for, at det stadig vil være brugbart. Sådan finder du ud:

  • Stram kraftigt emulsionsmaling: Bland de enkelte komponenter for at danne en homogen masse?
  • Vær også opmærksom på faste stoffer og snavs i malingen!
  • Lugt maling: En uklar lugt siger, at den skal bortskaffes bedre.

En homogen, ildelugtende farve uden urenheder er normalt stadig meget god til maling. Men hvis en af ​​disse tre aspekter mangler, bør du bedre bortskaffe emulsionsmaling og købe en ny.

Det er uforudsigeligt, hvor hurtigt en initial farve falder, så du er helt afhængig af dine egne sanser. Udløbsdatoen på krukken overskrides, når låget åbnes.

Tips og tricks Vandfortyndet maling bryder normalt hurtigere end ufortyndet materiale. Dette er fordi der altid er nogle bakterier i vandet, som derefter formere. Opbevaring af ufortyndede vandige malinger har derfor større udsigter til succes.
Del med venner

Forlad din kommentar