Koliko je vremena potrebno za izgradnju montažne kuće?

Ako želite izgraditi montažnu kuću, jedna od stvari koja vas najviše zanima je: kada se mogu preseliti? Sljedeći članak će vam reći sve što želite znati o ovoj temi. Jer jedno je jasno: nisko vrijeme izgradnje montažne kuće svakako je jedna od najvećih prednosti ove konstrukcije u usporedbi s "normalnim" kućama.

Kuća ključ u ruke ili varijanta ekspanzije?

Dakle, vidite da je vrijeme izgradnje montažnih kuća varira pojedinačno. Međutim, njihovo vrijeme gradnje je u svakom slučaju znatno niže nego u čvrstim kućama. Zašto je to tako, naučit ćete kada čitate.

Zašto je vrijeme izgradnje manje nego kod "normalnih" kuća?

Industrijski princip montažnih kuća tvrtki štedi puno vremena: u najsuvremenijem procesu, pojedinačni zidovi i grede izrađuju se precizno. Dostupni su samo nekoliko tjedana nakon što je plan pripremljen i može se dovesti na gradilište.

Jednom tamo, pojedini dijelovi se montiraju unutar jednog dana, najkasnije drugi dan, postavljanjem krova. Isti proces traje nekoliko mjeseci za "kamen na kamenu" varijantu. Taj je korak daleko najveća ušteda vremena u montažnoj kući. Hingegen S druge strane, unutarnja dorada radova traje mnogo duže i zauzima jednaku količinu truda kao i masivne kuće. Električna i sanitarna instalacija, slikarstvo i drugi procesi koštaju oko osam do dvanaest tjedana radnog vremena.

Građevinska dozvola

U cijelom izračunu vremena, građevinska dozvola ne smije se zaboraviti, što je nužno u svakom slučaju. Iako ste neko vrijeme spremili predgotovljenu varijantu kuće, budući da dizajn obično već postoji. Nažalost, to ne pomaže kada je riječ o vremenu obrade: ako ste sretni, dobit ćete odobrenje nakon jednog mjeseca, u drugom slučaju, možda će vam se svidjeti i četiri puta.

Stoga je poželjno poslati nacrt što je prije moguće kako bi se skratio cjelokupni proces. Problem s ovim: Sve dok nema odobrenja, ni dijelovi vašeg doma ne mogu biti napravljeni.

Savjeti i trikovi Jeste li obrtnik ili imate prijatelje i poznanike koji razumiju nešto o tome? Tada možete tiho pribjeći širenju kuće: To štedi novac i, ako ste brzi, također puno vremena.

Pregled vremena

Kako bismo vam dali ideju o cjelokupnom "procesu", ovdje je pregled - od ideje do konstrukcije.

Faza planiranja: Možete kontaktirati montažnu kućnu tvrtku, s kojom planirate svoju kuću prema individualnim potrebama. Naravno, prije svega zemljište treba kupiti. Od ideje do gotovog plana, može proći nekoliko tjedana.

  • Kada je projekt spreman, mora se poslati u Odjel građevine, što traje jedan do četiri mjeseca da bi se obradio do odobrenja.
  • Tek tada vaš prefabricirani dobavljač kuća može početi proizvoditi, ovisno o korištenju kapaciteta. To traje oko dva do četiri dana u tvornici, pa prilično kratko vrijeme.
  • Nakon dostave na gradilište, gradnja traje jedan do dva dana, nakon čega slijedi osam do dvanaest tjedna ekspanzijske faze unutrašnjosti.
  • Postavljanje također može potrajati nekoliko tjedana.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar