Hvor lenge må veggmaling tørke - og hva hjelper det deg å gjøre?

Når den nye fargen har dekket veggen, vil du tørke den umiddelbart. Fordi bare da er det mulig å enten slette et andre lag eller å fjerne møbler og bilder på plass. Dessverre er tålmodighet krevd i denne situasjonen, selv om moderne veggmaling har en relativt kort tørrsesong. Selvfølgelig er det også akselerasjonsmetoder.

Hva betyr det hvor fort en veggmaling blir tørr?

Flere faktorer bestemmer hvor fort - eller sakte - en veggmaling tørker. På den ene side har konsistens og sammensetning naturlig påvirkning på tørketiden, men på den annen side har forholdene en avgjørende effekt:

  • Tykkere malingslakker tørker sakte enn tynnere. Wand På absorberende overflater tørker veggmaling veldig raskt.
  • Med god ventilasjon kan en veggmaling være overraskende tørr raskt.
  • En varm omgivelsestemperatur hjelper også med tørking.
  • Men for rasktørking kan også føre til krympingssprekk og flakking, slik at overflaten alltid alltid skal ha en middels absorpsjonskapasitet og ingen komplett utkast i rommet.

Hvor lang tid tar det å tørke en emulsjonsmaling? De fleste veggmaling er emulsjonsmaling, som er blant de fortørkende malene i malingsverdenen: De kan vanligvis males etter maksimalt 5 timer.

For å være på den sikre siden, ta en nærmere titt på bruksanvisningen for veggmaling - og test det ferdige belegget ved å berøre fingrene forsiktig for å se om det allerede er tørt.

Du kan gjøre dette slik at veggmuren tørker bedre.

Hvis en veggmaling krever særlig lang tid å tørke, kan du også bruke hårføner til å forsiktig hjelpe på en liten overflate eller installere en vifte på en vegg.

Vær forsiktig så du ikke oppvarmer belegget for mye for å unngå å forkjøle det eller skape gale tørkesprit. Den enkle regelen gjelder: Tykke lag tåre i stedet for tynn.

Tips og triksNaturalt pleier du å "bare" brenne opp de sakte, tørke tykke lagene av maling litt, men det kan være ganske tydelig. I utgangspunktet er tålmodighet og nok frisk luft fortsatt de beste "tørkere".

Del med venner

Legg igjen din kommentar