Hoeveel kost een structurele ingenieur?

De civiel ingenieur, die in de volksmond meestal als "bouwkundig ingenieur" genoemd, zegt de officiële spraakgebruik "structural engineer". Als zodanig is zijn taak het behandelen van alle statische problemen in gebouwen. Vaak gaat het niet alleen om de draagkracht zelf, maar ook om de brandbeveiliging en alle gebieden, die ook indirect te maken hebben met de statica van gebouwen. De kosten van structurele audits zijn meestal voor rekening van de klant.

De bouwkundig ingenieur en zijn werk

De ontwerper is meestal een gespecialiseerde engineering, maar weinig architecten zijn op hetzelfde moment bouwkundig ingenieur, hoewel dat soms kan gebeuren omdat het constructief ontwerp speelt natuurlijk ook een "ondersteunende" rol in hun onderwijs. De controles constructeur alle factoren in verband met de draagkracht van de gebouwen - aan de ene kant in de aanloop, aan de andere kant, zelfs met de bestaande intacte of beschadigde gebouwen. Aan de ene kant worden specifieke berekeningsmethoden gebruikt, aan de andere kant de kenmerken van bepaalde constructies en bepaalde materialen tijdens de bouw. De draagkracht van de bodem moeten worden berekend tegen een gebouw en gecontroleerd, aangezien in bepaalde bodemcondities de draagkracht van de bodem kan eventueel worden beperkt - in dit geval geen bijzonder hoge gebouwen kunnen dan grotendeels gebouwd. Deze rol is echter bekend als grondmechanica, en valt strikt genomen slechts marginaal in het kader van de taken van de constructeur, de geologische onderzoek moet zijn, maar natuurlijk beschouwd in de statische ontwerpen van constructies. Geen geringe opgave scala aan constructeurs ligt naast de beoordeling van de schade aan de constructie - vooral als het vermoeden bestaat dat ze de duurzaamheid van een gebouw zou kunnen beïnvloeden. de vergoeding schema voor architecten en ingenieurs set die bevat ook aanbevolen vergoedingen voor afzonderlijke diensten, naast de vaste voorgeschreven taksen -

De rol van de constructeur is wettelijk verplicht in de HOAI. Zowel de tariefstructuur en het mandaat van zijn verre van duidelijk geregeld in de HOAI - u kunt de bevoegdheid noch de constructeur hier eenvoudig opzoeken kosten. Volgens de erecommissies zijn de kosten voor bouwkundig ingenieurs altijd afhankelijk van de zogenaamde "factureerbare kosten" van een gebouw.

plicht certificaat

De programmering van een nieuw gebouw - als gevolg van wettelijke verplichting - in de deelstaten Hessen, Brandenburg en Berlijn is een free-body van plannen en tekeningen om ervoor te zorgen dat het gebouw zoals gepland is echt duurzaam. De meestal niet-verplichte bodemonderzoeken, dwz de mechanische grondtest, worden ook gebruikt, omdat de textuur van de grond een belangrijke rol speelt in het draagvermogen. De exacte voorgeschreven omvang van deze tests bij een nieuw gebouw is nog steeds iets anders geregeld van staat tot staat, afhankelijk van wat de Construction Engineering bieden audit regelgeving hier in het land. De geplande bouw van een vrijstaande woning met een gemiddelde van ongeveer 1.600 euro ontstaan ​​hier - 2.700 euro aan kosten voor de constructeur als bouwkosten, in voorkomend geval, maar dat kan misschien zijn aanzienlijk duurder, afhankelijk van de constructeur. worden gecontroleerd terwijl algemeen de stabiliteit van de planning en uitvoering van alle tekeningen in detail, gewoonlijk een fundering plan de begane grond plafond, de dakstructuur en eventueel relevante brandbeveiliging tekeningen. Hoewel het rapport over bodemmechanica in veel gevallen nuttig kan zijn, is statisch testen vaak een kwestie van persoonlijke bescherming in die landen waar het niet verplicht is.

Gratis beoordeling - waar klopt dat?

Voordat een nieuw gebouw komt, is een bodemmechanisch advies van experts zeker zinvol, omdat hier soms aanzienlijke verschillen zijn in de te registreren draagkracht die anders niet in de bouwplanning zouden worden opgenomen. De kosten voor een bodemmechanisch expertadvies zijn meestal rond de 500 euro.

Een aanvullende statische test van plannen en Ausfürhrungszeichnungen maakt waar het niet wettelijk verplicht is, niet altijd zinvol, aangezien de draagkracht wordt continu rekening gehouden door architecten in de planningsfase van een gebouw genomen - dus het is handig wanneer slechts constructual beoordeling voor een tweede, onafhankelijke beoordeling van de draagkracht van het gebouw.

In alle gevallen is het zinvol om een ​​structurele analyse uit te voeren in het geval van schade aan een gebouw dat zo massief is dat het onder bepaalde omstandigheden de draagkracht zou kunnen aantasten. Dit kunnen zichtbare scheuren in het metselwerk zijn, maar ook verzakkingen of merkbare verplaatsingen op muren. Vooral voor oudere gebouwen is het raadzaam om, indien mogelijk, een bouwkundig ingenieur te raadplegen om vooral de haalbaarheid van problematisch ogende plafonds of de gevolgen van zichtbare schade te beoordelen. Normaal wordt hier alleen een beoordeling uitgevoerd en wordt geen volledige structureel-technische beoordeling gegeven, dus de kosten voor de constructeur zijn beperkt. Afhankelijk van de complexiteit van de beoordeling, zijn de kosten hiervoor een paar honderd euro. Een voordeel van dergelijke beoordelingen is dat in geval van zichtbare schade, de bouwkundig ingenieur ook kan adviseren over de beste en meest kosteneffectieve herstelopties.

Vergoedingsregeling

Alle structurele audits vallen onder de HOAI - het honorariumschema voor architecten en ingenieurs. De HOAI is echter geen eenvoudig referentiewerk voor tarieven en taken, maar een zeer complexe juridische sjabloon, die voor leken nauwelijks te begrijpen is. Bovendien zijn de kosten van de bouwkundig ingenieur sinds de wijziging van de HOAI grotendeels gedekt door de optie van een kosteloze overeenkomst, hoewel in bepaalde gebieden nog steeds minimum- en maximumtarieven gelden. Vanwege de complexiteit van de HOAI kunnen over het algemeen alleen professionals de geschiktheid van de kosten controleren, en vaak verschilt de reikwijdte van de test aanzienlijk, waardoor het geheel steeds moeilijker wordt.

Zijn statische testen fiscaal aftrekbaar?

Kort gezegd - zelfs na het amendement van 2006 - zijn de kosten voor bouwkundig ingenieurs en andere expertbeoordelingen niet fiscaal aftrekbaar, omdat ze niet direct verband houden met renovaties, onderhoudswerkzaamheden en modernisering - aldus de wetgever. Er is echter nog een andere mogelijkheid: In het volgende jaar van het rapport, kunnen ze de kosten, hetzij als buitengewone lasten te maken als ze als een afzonderlijke bepaling moet worden beschouwd, indien de inspectie dient een doel van de huisvesting productie, in het voorbeeld, een kantoor is opgezet, is ook een aftrek als een denkbare reclamekost. Indien nodig kunnen de structurele kosten ook worden gesplitst voor belastingdoeleinden.

Bied vergelijking aan, maar corrigeer

Voor een noodzakelijke statische beoordeling, is het logisch om allereerst verschillende aanbiedingen te krijgen. Deze kunnen meestal aanzienlijk verschillen in termen van kosten - vaak ook in het kader van de examens. Voor een offerte vergelijking is dan ook het beste worden aangepakt om een ​​specialist te raadplegen met het oog op een echt volledige reikwijdte van het testen en de kosten daarvan dat het geen zin heeft aan de ene kant te maken als gevolg af te zien van belangrijke en zinvolle testen, aan de andere kant maar minder belangrijke tests kunnen vaak worden overgeslagen. Het gaat allemaal om de validiteit van de testen - minder over de kosten zelf, die bijna altijd in het voorgestelde kader van de HOAI zullen zijn.

In het geval van verplichte beoordelingen is de exacte reikwijdte van de tests sowieso wettelijk verplicht, zodat de kosten voor de bouwkundig ingenieur in deze deelstaten meestal ongeveer gelijk zijn, hoewel hier ook kleine prijsverschillen bestaan. In het geval van vrije meningsverschuivingen moeten in elk geval meerdere inschrijvingen worden behaald, en het is het beste om een ​​second opinion van een civiel ingenieur te vragen over de werkelijke omvang van het onderzoek.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter