Koliko košta strukturni inženjer? Bau / span

The građevinski inženjer i njegov rad

Dizajner je obično specijalizirani inženjering, vrlo malo arhitekti su u isto vrijeme građevinski inženjer, iako se može dogoditi ponekad, jer strukturni dizajn naravno također igra „sporednu” ulogu u njihovom obrazovanju. Strukturni inženjer provjerava sve čimbenike koji se odnose na nosivost zgrada - s jedne strane u izvođenju, s druge strane iu postojećim netaknutim ili oštećenim zgradama. S jedne strane, upotrebljavaju se specifične metode proračuna, s druge strane značajke pojedinih konstrukcija i određenih materijala tijekom gradnje. Nosivost tla mora se izračunati prema zgradi i provjeriti, budući da se u određenim uvjetima tla nosivost tla može se ograničiti mogućnosti - u ovom slučaju, ne osobito visoke građevine mogu se tada izgrađen uglavnom. Ova uloga je, međutim, poznat kao mehaniku tla i padovi strogo govoreći samo marginalno u okviru dužnosti građevinski inženjer, geološko istraživanje treba biti, ali, naravno, smatraju u statičkoj proračun konstrukcija. Nije mali zadatak raspon inženjera konstruktora je pored procjeni oštećenja konstrukcije - pogotovo ako se sumnja da bi mogli utjecati na održivost zgrade. raspored naknada za arhitekte i inženjere set koji također sadrži preporučene naknade za pojedine usluge, osim stalnih propisane naknade -

Uloga građevinski inženjer sukladno Zakonu u HOAI. I skala naknada i opis usluga u HOAI su ništa drugo nego jasni - tako da ovdje ne možete potražiti niti područje odgovornosti ni strukturnih troškova. Prema počasnim pločama, troškovi građevinskih inženjera uvijek ovise o tzv. "Naplativim troškovima" zgrade.

certifikat dužnost

programiranju nove zgrade - zbog zakonske obveze - u stanjima Hesse, Brandenburg i Berlina zahtijeva procjenu slobodnog tijela planova i crteža kako bi se osiguralo da je zgrada kao što je planirano stvarno održiv. Uobičajeno nije obavezno ispitivanje tla - tj. Mehanički test tla - također se koristi, jer tekstura tla ima važnu ulogu u nosivosti. Točan propisani opseg tih ispitivanja u novoj zgradi regulira se nešto drukčije od države do države, ovisno o tome što se propisuju propisi o građevinskim propisima u toj zemlji. Planirana izgradnja obiteljske kuće u prosjeku oko 1600 eura se ovdje postavlja - 2.700 eura troškova za građevinski inženjer i troškove zgrade, gdje je to prikladno, ali to možda može biti znatno skuplji, ovisno o građevinski inženjer. treba provjeriti, a uglavnom je stabilnost planiranje i izvršenje svih crteža u detalje, obično plan temelj, kat strop u prizemlju, krovne konstrukcije, a eventualno i relevantne za zaštitu od požara nacrta. Dok se izvješće o mehanici zemljišta može koristiti u mnogim slučajevima, statička ispitivanja često su stvar osobne zaštite u zemljama gdje nije obvezatna.

Besplatno procjena - gdje to ima smisla

Prije nova zgrada izvješće prizemlje-mehanički svakako ima smisla, budući da neke značajne razlike kapaciteta nosivosti treba napomenuti da inače ne bi bili u gradnji s. Trošak mehaničkih vještačenja tla su obično oko 500 eura.

Dodatni statički test planova i Ausfürhrungszeichnungen čini gdje to nije obavezno po zakonu, ne uvijek smisla, budući da je nosivost stalno uzima se u obzir od strane arhitekata u fazi planiranja zgrade - tako da je prikladan kad samo constructual pregled za drugu, neovisnu procjenu nosivosti zgrade.

U svakom slučaju ima smisla povezanog strukturni pregled za štete na zgradi koja su tako masivan da bi mogli utjecati na održivost svibnju. To se može postati vidljive pukotine u zidovima, kao i prijevode ili vidljive pomake na zidovima. Pogotovo u starijim zgradama, građevinski inženjer bi trebao biti konzultirani što je više moguće prije kupnje procijeniti posebno kapaciteta stropa problema izgleda ili učinaka vidljivih oštećenja. Evo, samo da se procjena obavlja se obično i podnosi nikakvu potpuno sveobuhvatan baustatisches izvješće, trošak građevinski inženjer, tako držati u granicama ovdje. Ovisno o složenosti procjene stoga su troškovi nekoliko stotina eura. Jedna od prednosti takve procjene koji se također može savjetovati najbolje i najisplativije sanacije mogućnosti vidljivih oštećenja na građevinski inženjer.

naknada raspored

Sve constructual testovi obuhvaćene HOAI - struktura naknada za arhitekte i inženjere. Međutim, HOAI nije jednostavan referenca za razine naknade i područja odgovornosti, ali vrlo složen pravni dokument koji je i razumljivo jer je ležao više. Osim toga, mogućnost dogovora naknada, međutim, u nekim područjima i dalje minimalne i maksimalne naknade postoje za strukturne troškove inženjer još od izmjene i dopune HOAI u mnogim dijelovima uopće. Do složenosti HOAI samo stručnjaci zaista može provjeriti opravdanost naknadama danas u cjelini, uz često i opseg ispitivanja značajno razlikuje, koji sve teže cijela stvar.

Jesu li statički testovi porezni odbitni? trošak strukturnih inženjera i drugim aktivnostima verifikacije nije oslobođen poreza, jer oni nisu u izravnom, izravno povezane s renoviranja, održavanje i modernizaciju - - su

princip - čak i nakon izmjena u svakom slučaju 2.006 kaže zakonodavac. Postoji, međutim, još jedna mogućnost: U sljedećoj godini izvješća, oni mogu napraviti troškova, bilo kao neuobičajeno opterećenje ako su se smatrati kao zaseban odredbe, ako je inspekcija služi svrsi stambenog proizvodnje, u primjeru, ured je postavljen, također je odbitak kao trošak oglašavanja zamisliv. Za fiskalnu obzir strukturne troškove inženjer mogu i ne mogu podijeliti.

evaluacija ponuda - pravi način

Za potrebnom statičkom ankete, to je u početku korisno dobiti nekoliko različitih ponuda. To može uvelike se razlikuju u pravilu na trošak - često u okviru ispitivanja. Za usporedbu citat stoga je najbolje upućena na stručnjaka konzultirati s ciljem stvarno pun opseg ispitivanja i troškovi proizlaze jer nema smisla s jedne strane da se dijeliti s važnim i značajnim testovima, s druge strane, no manje značajni testovi često se mogu izostaviti. To se događa svuda oko valjanosti testova - manje o samim pristojbi, koji su jednako dobri kao i uvijek u predloženom opsegu HOAI.

U slučaju obaveznih procjena, točan opseg testova uopće je zakonom propisan, tako da troškovi građevinskog inženjera u tim saveznim državama obično iznose otprilike isti, iako ovdje postoje i male razlike u cijeni. U slučaju slobodnih mišljenja, u svakom slučaju treba nabaviti nekoliko ponuda, a najbolje je tražiti drugo mišljenje građevinskog inženjera o stvarnom opsegu ispitivanja.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar