Koliko struje zahtijeva grijanje žlijeba?

Zidanje grede štiti i kanalizaciju i padove iz snijega i leda. Gutters se mogu deformirati zimi pod teškim snježnim opterećenjem, a potiskivanje može prsnuti tijekom teškog zaleđivanja.

Sigurnost kroz grijanje na kanalu

Kišnice, kapljice i krov zgrade mogu biti oštećeni u velikim snježnim padalinama. Pogotovo kad sunčeva svjetlost uzrokuje da se snijega i led otopi, a zatim ponovno zamrzne, količina leda u žljebi brzo postaje previše teška.

Grijanje žlijeba štiti od takvih oštećenja i štiti zgradu. Međutim, kako bi se grijanje moglo razviti svoju punu učinkovitost, mora se izračunati u skladu s tim.

Izračun snage

Izračun snage uvijek ovisi o duljini žlijeba i razlikuje se uobičajenim polukružnim kanalićima i kutnim kanalićima.

Potrošnja energije standardnog kanala

Standardni polukrug krovnih kanala može se opremiti s grijaćim kabelom od 30 W po metru žlijeba do visine od 1.000 metara iznad razine mora. Većina sustava samoregulira i zahtijeva malo pažnje. Hal Primjeri polukružnih standardnih kišnica

30 wata po metru s duljinom kuće od 10 metara odgovara ukupno 600 wata. Međutim, one se ne stalno pozivaju, ali se grijanje uključuje samo kada padne ispod određene temperature.

Potrebe za električnom energijom na kutiji kanala

Ovisno o širini kanala, ovdje se instalira druga grijaća traka. Za ovo treba pogledati preporuke proizvođača, budući da se one izlaze drukčije. No, široki kutija od 100 milimetara neće zahtijevati još jedan bend. To se obično traži samo od širine od oko 240 milimetara.

Savjeti i trikovi Većina proizvođača žbuke grijača navode da se grijač također može koristiti na plastičnom kanalu zbog niske razine topline.

No, radije biste trebali raditi bez nje, jer stalne promjene temperature uzrokuju da se plastična vrećica u dobi neproporcionalno brzo i postaju krhka i porozna. Dakle, ako želite koristiti grijaće grijače, najbolje je koristiti metalni kanal.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar