Koliko košta izgradnja drvene terase?

Ako želite stvoriti terasu na vlastitoj kući, najbolje je koristiti drvo kao građevinski materijal. Drvene terase su elegantne, izdržljive i pravi oku. Osim toga, možete se izgraditi i vrlo jednostavno i prije svega, jeftino. S kojim troškovima morate očekivati, možete saznati ovdje.

Troškovi za samostalnu drvenu terasu, uključujući temelje

Ako nema konkretnih temelja, morate stvoriti stabilan podzemni sloj. Najbolji način za to je s kompaktnim šljunkovitim slojem na kojem se nanosi sloj polaganja pijeska. U ovom sloju pijeska postavljaju se jednostavne betonske ploče kao temelj točke.

Pored trupa za drvene podloge i podne obloge, također trebate i šljunčane, pješčane i betonske blokove. Tada je potreban materijal za montažu.

Možete lako popraviti grede podstrukture s kutnim priključcima i uzdužnim priključcima, gdje je to potrebno. Prilagođavanje samog terase lako se izvodi jer je tako stabilna zbog težine drva. Daske su jednostavno pričvršćene na podstrukturu.

Alternativno, dostupni su takozvani nevidljivi zatvarači za pločaste ploče, ali vrlo brzo mogu biti vrlo skupi. U mnogim slučajevima moguće je i vijak - ali bos, na terasi, a pod određenim okolnostima opasnost od ozljeda i kroz rupe mogu prodrijeti u vodu. Ali ako to prihvatite, dobit ćete mnogo jeftinije.

Drvo je odlučujući faktor troškova

Najbolja vrijednost za novac u svakom slučaju daje Douglas jela. Kesseldruck impregnirane šume su još uvijek malo jeftinije, ali obično nisu trajne kao Douglas jela. Tropske šume poput Bangkirai, s druge strane, znatno su skuplje od Douglesa, posebno s podstrukturama.

Naravno uvijek postoje razlike u kvaliteti drva - tako da uvijek biste trebali naći kompromis između dobre kvalitete drva i niske cijene.

Za našu modelnu kuću izgradili smo malu terasu s 2 x 4 metra - tako da je 8 četvornih metara - uključujući sam temelj. (. Uključujući sustav Clip) 315 EUR

Elementi za spajanje: Sljedeći troškovi nastali su:

  1. pregled cijena uzorak projekta
  2. šljunak i polaganje pijeska: EUR 30
  3. betonskih blokova, 8: 18 EUR
  4. podkonstrukcija, trgovi, 16 Radnih metara: EUR 60
  5. palubu za 8 metara kvadratnih : 40 Euro

Ukupna cijena: 463 EUR

Iskorištavani potencijali štednje

Konzistentno smo postavili našu terasu restorana uz uštedu troškova. S jedne strane, to je uključivalo odricanje od nevidljivog privitka koji bi koštao više od 150 eura i upotrebu jeftine drvene Douglasove jele. Impregnirani bor bi bio malo jeftiniji, ali nismo htjeli kompromis.

Ako gradite svoju terasu u prizemlju, možete također spremiti trošak okrenute strane i imati terasu bez pragova. Ponekad to može biti prednost. Prije toga, međutim, dodatni rad Ausköseung je tlo u dubini od oko 30 cm. Inače, još uvijek morate dodati trošak okrenutih ploča na stranu i na prednju stranu od troškova.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar