Hoeveel kost een dakkapel?

Dakkapellen zijn een geweldige manier om licht en lucht naar een zolder te brengen. Hoewel ze hebben een iets lagere incidentie in vergelijking met dakramen, maar voor vele gevallen een aangename extra ruimte in een verbouwde zolder. Lees over de kosten voor dakdekkers.

Voorbeeld

De details zijn te vinden in onze servicebeschrijving.

Opmerking

Houd er rekening mee dat het vermelde prijsvoorbeeld voor een dakkapel slechts een voorbeeld is. Zelfs in soortgelijke omstandigheden een dakkapel kan duidelijk meer of minder kosten, zelfs in onze steekproef types prijsverschillen van maximaal 1000 euro, afhankelijk van de exporterende bedrijven kunnen veroorzaken.

Algemeen

Dakkapellen worden tegenwoordig meestal in geprefabriceerde dakkapellen geïnstalleerd. Afhankelijk van de vorm van de dakkapel is niet alleen de lichtinval, maar ook de prijs heel verschillend. Er zijn ook tal van uitvoeringen verschillen in detail:

Basic criteria voor dakkapel

prefab dakkapellen of dakkapel constructies

Naast prefab dakkapellen individueel geplande dakkapellen kan ook worden geïnstalleerd, natuurlijk. Dit levert echter veel inspanningen op bij de planning (individuele planning van de bouwvergunning) en bij de bouw. De kosten van een dergelijke speciale dakkapel kunnen vaak verdubbelen tot driemaal de prijs van een geprefabriceerde dakkapel.

Speciale constructies

Op het dak zijn er ook veel mogelijkheden om zeer speciale constructies te gebruiken. Deze omvatten:

 • Dormer
 • een zogenaamde multi-layer dakkapel

uitgevoerd Lucarnes Hier wordt vaak al van plan een dergelijk project zeer complex en duur (meestal Designers vereist).

Dormer mallen

Geprefabriceerde dakkapellen zijn verkrijgbaar in een breed scala van vormen. De meest voorkomende zijn:

 • drag dakkapellen
 • driehoek dakkapellen vleermuis dakkapellen (gebogen dakkapellen)

De dakkapel vorm toneelstukken (zelfde grootte) een belangrijke rol voor de prijs. Om een ​​beetje duidelijker te maken, kunnen we durchrechnen als onze patroon Gaube verschillende dakkapel vormen met dezelfde afmetingen (en implementatie details):

dakkapelprijs vorm
Onze patroon Gaube (schuur dakkapel)3298 EUR
driehoek dakkapel3760 EUR
bat dakkapel5211 EUR
platte dak dakkapel2870 EUR
zadel dakkapel3652 EUR
segment dakkapel3788 EUR
ton dakkapel4162 EUR
schilddak dakkapel3924 EUR
trapeziumvormige dakkapel3822 EUR

De prijzen zijn slechts bij benadering richtprijs indicatie, evenals in onze paradigma. Afhankelijk van de provider kunnen ze in individuele gevallen tot EUR 1.200 variëren (zelfs met een vergelijkbare versie). De dormervorm-gerelateerde verschillen zijn duidelijk in de tabel. (Prijzen zijn netto prijzen)
Merk ook op dat niet elke dakkap kan worden gebruikt voor elke dakhelling of dakconstructie.

Gaubenmaß Gaube afmetingen een belangrijke rol spelen voor de prijs, de dakkapel hoogte vaak belangrijker dan de prijs, dakkapel breedte.

schuur dakkapel loods dakkapelloods dakkapel loods dakkapel
1,25 m 1,25 m 1,25 m hoog
2 m 1,5 m breed2 m 3 m breed
2 m breed ca .3400 EUR 4600 EUR 6400 EUR

ongeveer 7.300 EUR in ons voorbeeld een (conventionele) berging dakkapel kan het effect van verschillende breedte en lengte van de dakkapel aan de prijs te zien. Bepalend voor de Gaubenmaß is in de praktijk, maar dan altijd de gewenste licht- en ruimtewinst.

Dakhelling van de dakkapel

De dakkapel zelf kan ook een andere dakhelling hebben. Lagere dakhellingen in de dakkapel leiden meestal niet tot prijsverschillen. Af en toe voor bepaalde, gewenste neigingen zijn alleen individuele dormervormen mogelijk, die dan in individuele gevallen duurder kunnen zijn.

Basiscriteria voor de uitvoeringsdetails

raam in de dakkapel

ook de verschillende vensters die worden gebruikt in dakkapellen overwegen:

 • U-waarde van het venster
 • venster
 • vorm buizenframe, ophangconstructie

kunnen zowel dakramen of verticale vensters (afhankelijk Model van de dakkapel). Er is ook een duidelijk prijsverschil. Echt afgewerkte ramen zijn meestal duurder dan ramen met bevestigingssporten.

Bedek de zijkanten en het voorvlak

De zijkant van de dakkapel (dakkapel) kan ook worden geglazuurd. Dit wordt meestal aangetroffen in geprefabriceerde dakkapellen maar zelden. Meestal zijn het voorhoofd en de wangen gemaakt van titanium zink in verschillende diktes.

Over de dakkapel

De dakkapel moet op het dakoppervlak worden bedekt met dezelfde tegels als de rest van het dak. Dienovereenkomstig kunnen de kosten voor het afdekken van de dakkapel variëren afhankelijk van de bestaande dakbedekking. Alleen voor de platte dakkapel (zelden gebruikt) wordt een platte dakafdichting gebruikt, die meestal iets goedkoper is. De verbinding met het dak moet professioneel worden uitgevoerd (keelafdichting), zodat de waterafvoer is gewaarborgd. Dit kan in een bepaald geval hogere kosten veroorzaken en dus een hogere prijs bij het installeren van de dakkapel.


kosten van eventueel noodzakelijke aanvullende werkzaamheden

hogere thermische isolatie in de dakkapel

Als de isolatie in het interieur moet worden uitgevoerd hogere kwaliteit, wat leidt tot een hogere totale prijs. Indien nodig, bij hogere isolatiedikte, zijn verdere afstelwerkzaamheden in het interieur noodzakelijk.

Installatie van opzet rolluiken en zonwering

Zoals met dakramen ook kan ook een dakkapel luiken of een speciale zonnescherm gemonteerd. Voor de montage is dan vaak een speciale inspanning nodig (afhankelijk van het geselecteerde venster en beschikbare accessoires).

Extra afdichting van de dakaansluiting

De dakaansluiting van de dakkapel moet een veilige waterafvoer kunnen garanderen. Afhankelijk van de omstandigheden op het terrein kan extra werk nodig zijn.

Verbilligende factoren

 • eenvoudiger ramen, kunststof vensters
 • vermindering van het aantal vensters (enkel venster in plaats van 2 of 3 ramen)
 • afwezigheid van muntin bar
 • selecteren van een gunstig dakkapel vorm

kostenverhogende factoren

 • aluminiumvenster
 • houten ramen
 • echtversprosste venster
 • scherm met speciale functies
 • extra onderdelen, zoals blinden enz.
 • daken buiten de reguliere dakhelling
 • daken met hoogwaardige coatings (moet worden voortgezet op de dakkapel)

besparingsmogelijkheden door middel van doe-het-of eigen bijdrage

de installatie van een dakkapel kan alleen een gespecialiseerd bedrijf (dakbedekking) uit te voeren. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat het dak strak blijft en er geen problemen zijn met de dragende delen. Ook in het latere interieurontwerp moet u afzien van eigen werk, want er is een hoog niveau van ervaring nodig. Storingen op het gebied van thermische isolatie of onnauwkeurige installatie en aansluiting van de dampremmende laag kunnen op zolder ernstige schade veroorzaken.

promotie in individuele gevallen kan mogelijk zijn promoties, vooral als er meer energiebesparende maatregelen of een energiebesparende loft extensie wordt uitgevoerd op de dakkapel installatie. Meer informatie over mogelijke financiering is te vinden in ons algemeen financieringsoverzicht.

Tips & Trucs Vergelijk de prijzen van verschillende providers in elk geval zorgvuldig voordat u een dormermodel en een provider kiest. Let er bij het maken van de prijsvergelijkingen altijd precies op welke werken zijn inbegrepen en welke diensten u mogelijk extra moet betalen. Houd er ook rekening mee dat u altijd een bouwvergunning moet krijgen voor de installatie van een dakkapel, omdat dit een belangrijke wijziging is in de dakconstructie van het huis!
Deel met vrienden

Laat je reactie achter