Koliko je prirodni kameni zid?

Prirodni kameni zidovi su simbol prirodnosti i zadržavanja vrijednosti. Naš primjer proračuna trebao bi vam pomoći da procjeni troškove prirodnog kamenog zida ispravno.

vrste kamena zid u pregled

su kameni zidovi građeni u četiri različita osnovna dizajna:

 • Kao Anlehnmauer na padini ili podigao krevet i sl u suhom polaganja
 • kao Anlehnmauer na padini ili podigao krevet itd fiksne zidanje
 • kao samostojeći zid Međutim, čvrste fasade ili
 • samostojeća zid u suhom polaganje

potonji je statičan briga i mogu se koristiti samo pri niskim kamenim zidovima u lice visokom težini materijala. Zidovi od prirodnog kamena u suhoj polaganju imaju prednost da ih se može učiniti osobito prirodnim integriranim sadnicama. Zidovi od prirodnog kamena s tvrdom stijenom, s druge strane, osiguravaju visoku razinu stabilnosti i, uz prikladan dizajn, učinkovita su zaštita od klizanja tla.

izračun troškova na primjeru

Glavni troškovi su prirodni kamen. Ali čak i ovdje postoje razlike. Naravno, gromade su skuplje od kamenoloma i vrsta kamena određuje cijenu.

Primjer izračuna je slobodno stojeći prirodni kameni zid s uklesanim vapnencima, prosječnim dimenzijama 10x10x25cm i visinom od jednog metra. Na pet metara dužine nalazi se zidna površina od 2x5qm = 10m2.

pregled Trošak:

 • 10 kvadrata siječe vapnenca = 950,00 €
 • dopunjavanje grubog šljunka 1,5 kubični metar = 60.00 €
 • gotovi betonski 2,5 kubika = 175,00 €
 • transport materijala fiksan = 150,00 €
 • bagera najam = 1 dan 100,00 €
 • gusjeničari iznajmiti jedan dan alternativno rukovatelja stroja = 320,00 €

rezultat:

 • U unutarnje aktivnosti troškove kao zid pet metara u duljinu: cca € 1,450.00
 • U vlastitom snagom, ali s operatorima oprema: cca € 1,670.00

Neotkriveni i isklesani prirodni kamen ne nalaze se samo u trgovini prirodnim kamenom već i izravno iz kamenoloma. Međutim, ne izračunava se u kvadratnom metru, već u tonama. Kako biti siguran, ne previše ili premalo kupiti želite (dvije transporti uzrokovati dvostruko troškove prijevoza), trebali pretvoriti trg u tonama.

Link savjeta

 1. foruma raspravu o uputama
 2. proračunskih troškova za izgradnju kamenog zida
 3. slike izgradnje kameni zid
 4. povijesne podatke o prirodnim kamenim zidovima

izračunati kvadratni u tonama na (primjer)

 • U primjeru, prosječna rub dimenzije klesanog vapnenca bila 10x10x25cm.
 • Uz zid visine od 1m trebate 4 × 10 = 40 kamenja po kvadratnom metru.
 • Duljina zida je 5m, pa 5 × 40 = 200 kamena.
 • Budući da imate dvije vidljive površine na samostojećem zidu, morate dvaput računati. Trebate ukupno 400 kamenja.
 • Izmjerite prosječnu veličinu kamena i umnožite tu težinu za 400 i dobijete ukupnu težinu u kilogramima, podijeljenu za 1000 = tona.

Za neobrezane kamenje, izračun je isti, ali s prosječnom veličinom kamena.

specijalizirana tvrtka ili vlastiti doprinos?

Izgradnja takvog prirodnog kamenog zida povezana je s velikim trudom i znanjima iz zidarske industrije. Pogreške, pogotovo s neobvezujućim pomicanjem zgloba, dovode do lošeg rezultata s znatnim ulaganjem.

Vrtlarstvo i uređenje tvrtki

Ako to ne možete sami raditi, možete zaposliti i specijalizirane tvrtke. Kontakt osobe za ovo su prije svega tvrtke iz vrtlarstva i uređenja okoliša. Ali i neke tvrtke za izgradnju cesta otvorile su ovaj zadatak. Ein Dobiti savjete iz susjedstva

Svakako, žute stranice pogodne su za pronalaženje takve tvrtke u blizini. Međutim, bolje je ako pogledate zidove od prirodnog kamena u vašem susjedstvu ili bliže. Evo nekoliko savjeta o preporučenim tvrtkama. Nabavite od tih tvrtki oko tri ponude i naći ćete svoju omiljenu specijaliziranu tvrtku, koja je zadovoljna vašom narudžbom. Na temelju prethodnog primjerka proračuna, ukupni trošak iznosi oko 2.700,00 eura.

Kako uštedjeti troškove

Kao i svugdje, trgovine DIY nisu uvijek najjeftiniji dobavljači.

Izravno iz kamenoloma

Ako želite postići uštedu, možete izravno kontaktirati tvrtku koja se bavi kamenolom ili se uputiti na korištenu betonsku podlogu iz građevinske tvrtke. Iako ovdje nećete dobiti toliko temeljito razrađeni kameni materijal, ali pametnim izradom s vizualno zanimljivim zglobnim pomakom postići ćete jednako visokokvalitetni rezultat.

Jeftini tipovi kamena

Izbor kamena određuje cijenu. Granit je skuplji od kvarcita, a kamenje od kamena je skuplje od kamenoloma. Međutim, iz svih tih materijala mogu se podići uspješni zidovi od prirodnog kamena.

Što biste trebali uzeti u obzir tijekom izgradnje

Najvažnije pravilo je da prirodni kameni zidovi s visine od dva metra zahtijevaju statički obračun i građevinske dozvole. S obzirom na sve druge aspekte, propisi se drukčije reguliraju u pravilima državne građe pojedine savezne države. Pogotovo u smislu udaljenosti od susjeda, uvijek je jeftinije zatražiti od zgrade.

Zaključak:

Prirodni kameni zid je u svakom slučaju vrijedan kupnje. Može se razgraničiti, podržavati, integrirati u sadnju ili dominiraju kao čvrsti zidovi. To je uvijek ekonomično ali dugoročno razumno ulaganje.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar