Hoeveel kost een traplift?

Een traplift geeft mensen met een handicap de mogelijkheid om bij hen thuis te blijven. Een onafhankelijk zelfbeschikkend leven, dankzij de traplift heeft zijn prijs. De verschillende varianten zijn beschikbaar voor sterk verschillende acquisitiekosten.

Kosten voor trapliften

De goedkoopste oplossing is een stoellift die aan een perfect rechte trap is bevestigd. Als er geen bochten nodig zijn, kan er al een goedkope stoellift worden geïnstalleerd voor 3.000 euro. Als er bochten moeten worden verwerkt, kan de prijs echter gemakkelijk de 10.000 euro bereiken, zelfs met een eenvoudige stoellift.

platform lift voor rolstoelgebruikers

Het platform lift is echter beter geschikt voor rolstoelgebruikers, nauwelijks valt onder 8.000 euro in het huis. Een platform lift kan bij het huis worden geplaatst wanneer aan de voorwaarden in het interieur niet dit toe te staan, maar ook de buitenkant, dit is mogelijk zelfs met een aantal zitten liften.

Natuurlijk kost een platformlift in de buitenruimte nog meer, omdat de motoren en accu's gedeeltelijk vorstvrij moeten worden geïnstalleerd. Natuurlijk zijn alle prijzen snapshots die snel kunnen veranderen.Concrete voorbeeldberekeningen

We hebben hier twee voorbeelden van stoelliften getoond. Het prijsverschil zit niet alleen in het aantal extra's of de curven, maar veeleer in de kwaliteit van de fabrikant. Besparen is meestal wenselijk, maar met een traplift kiest u waarschijnlijk voor een betrouwbare fabrikant.

Voorbeeld 1

voorbeeld 2

huren of kopen?

Een traplift kan ook worden gehuurd of gehuurd. Hier worden onder bepaalde omstandigheden aandelen van kosten ook gedekt door het zorgfonds. De huurperiode is echter altijd bezet met een minimumperiode van 36 maanden.

Hoewel de traplift kosteloos wordt teruggenomen, moeten de aanpassingen vooraf nog worden betaald. Bovendien is vaak een aanbetaling vereist.

voordelen

nadelen verlenen

kostenbesparingen in Kopen

Omdat de traplift in de meeste gevallen aan de omstandigheden moet worden aangepast, zijn de bespaarmogelijkheden vrij beperkt. Zelfs stukken van de beurs of tentoonstellingsmodellen zijn waarschijnlijker op regionaal niveau te vinden. Daarom moet u dit eenmaal bij de fabrikant vragen.

Gebruikt trap liften zijn ook een goedkope manier, maar alleen als ze zijn in topconditie en je moet geen grote wijzigingen aan te brengen.

Expositie stuks / exposities

Wanneer exposities zijn verkrijgbaar bij de fabrikanten, kunnen ze als het ware gebruikt traplift iets goedkoper. Maar deze modellen zijn zelden voldoende lang en moeten worden aangepast. Dus de kosten worden meestal niet te veel verlaagd.

Gebruikt traplift

De prijzen variëren van het gebruikte trapliften vergelijkbaar met de nieuwe modellen. Maar ook hier spelen de leeftijd en de staat van het betreffende model een rol bij de prijsbepaling. Maar als je een heleboel dingen moeten worden aangepast en opnieuw op te bouwen, vaak voorzien van een gebruikte traplift is niet goedkoper dan een nieuwe.

Van een particuliere aanbieder moet je alleen een gebruikte traplift kopen als je hem goed kent. De professionele dealers van gebruikte trapliften kunnen iets duurder zijn, maar u krijgt op zijn minst een zekere garantie.

Iedereen die van een particulier koopt, heeft geen beveiliging en niemand die de traplift op de juiste manier installeert. De kosten voor een installateur die de lift aanpast en installeert, dus kom in elk geval.

subsidies Als u al een zorgniveau, ontvangt een subsidie kan oplopen tot 2.557 euro. De mate van bijzondere waardevermindering wordt echter nog steeds getest. Verschillende goede doelen kunnen ook een subsidie ​​geven.

Mogelijk is ook de beroepsvereniging of een ongevallenverzekering verplicht en moet de getroffen persoon subsidies betalen. Lees hier meer over in ons artikel over trapliftsubsidie ​​/ ziekteverzekering.

Bedrijfskosten

Allereerst zijn de kosten van regelmatig onderhoud aanzienlijk in termen van bedrijfskosten. Deze kunnen worden vermeden als u al akkoord bent gegaan met een gratis onderhoudscontract met de fabrikant wanneer u de lift koopt.

de kosten van elektriciteit

Helaas, de huidige kosten zijn zeer verschillend van deze hangt niet alleen af ​​van de lengte van de baan, maar ook in de belangrijkste van de fabrikant.

maar weinig fabrikanten voorafgaande informatie over het stroomverbruik, dus moet je kalmte specifiek vragen bij het kopen van

onderhoudskosten

Wie heeft gratis onderhoud niet ingesteld bij de aankoop van zijn traplift kan later streven naar een servicecontract. Maar dit is meestal een beetje duurder.

Dit moet niet voorkomen dat u hoeft te wachten op de lift, dit is absoluut noodzakelijk voor uw eigen veiligheid eenmaal per jaar. Zie ook ons ​​artikel Trapliftonderhoud. Tips & trucs Ontvang in elk geval ten minste drie aanbiedingen. Let niet alleen op de prijs, maar op een fabrikant met een bijzonder goede reputatie.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter