Hur mycket är en trapphiss?

En trapphiss ger personer med funktionshinder möjlighet att stanna i sitt hem. Ett självständigt självständigt liv, tack vare trapphissen har sitt pris. De olika varianterna är tillgängliga för starkt olika uppköpskostnader.

Kostnader för trapphissar

Den billigaste lösningen är en sittlift som är fäst vid en perfekt rak trappa. Om inga kurvor är nödvändiga, kan en billig sittlift redan installeras för 3000 euro. Om kurvor måste införlivas kan priset dock lätt nå 10 000 euro även med en enkel sitslyft.

plattformshiss för rullstolsburna

Plattformen hiss, men är bättre lämpad för rullstolsburna, knappast kommer under 8000 euro in i huset. En plattformshiss kan placeras på huset när villkoren i det inre inte tillåter detta, men även utanför, är detta möjligt även med några sittande lyft.

En plattformslift i utomhusområdet kostar naturligtvis ännu mer, eftersom motorerna och batterierna delvis måste installeras frostfritt. Självklart är alla priser snapshots som kan förändras snabbt.Betongexempelberäkningar

Vi har visat två exempel på sitslyftar här. Prisskillnaden är inte bara i antalet extra eller kurvor, utan snarare i tillverkarens kvalitet. Spara är vanligtvis en önskvärd sak, men med en trapphiss föredrar du förmodligen att välja en pålitlig tillverkare.

Exempel 1

exempel 2

hyra eller köpa?

En trapphiss kan också hyras eller hyras. Här omfattas under vissa omständigheter kostnaderna även av vårdfonden. Hyresperioden är dock alltid upptagen med minst 36 månader.

Även om trapphissen kommer att tas tillbaka gratis, måste justeringen i förskott fortfarande betalas. Dessutom krävs en förskottsbetalning ofta.

fördelar

nackdelar

besparingar Inköp

Eftersom trapphissen i de flesta fall måste anpassas till villkoren är sparoptionerna ganska glesa. Även delar av mässan eller utställningsmodellerna kommer sannolikt att hittas på regional nivå. Därför bör du fråga en gång på plats hos tillverkarna en gång.

Begagnade trapphissar är också ett billigt alternativ, men endast om de är i topp skick och du behöver inte göra några större förändringar.

Utställnings bitar / utställningar

När utställningar är tillgängliga från tillverkarna, kan de få som det användes trapphiss något billigare. Men dessa modeller är sällan tillräckligt långa och måste anpassas. Därför sänks kostnaderna oftast inte för mycket.

begagnad trapphiss

Priserna varierar på den använda trapphissar liknar de nya modellerna. Men här spelar också åldern och villkoren för respektive modell i prissättningen. Men om du måste anpassas en massa saker och bygga, kommer ofta med en begagnad trapphiss är inte billigare än en ny.

Från en privat leverantör bör du bara köpa en begagnad trapphiss, om du känner honom väl. De professionella återförsäljare av begagnade trapphissar kan vara lite dyrare, men du får åtminstone en viss garanti.

Den som köper från en privatperson har ingen säkerhet och ingen som installerar trapphissen ordentligt. Kostnaden för en montör som anpassar och installerar hissen, så kom i alla fall.

bidrag Om du redan har en vårdnivå får en subvention kan uppgå till 2 557 euro. Graden av försämring testas dock fortfarande. Olika välgörenhetsorganisationer kan också ge bidrag.

Eventuellt är även den professionella föreningen eller en olycksfallsförsäkring obligatorisk och måste betala de drabbade personbidragen. Ta reda på mer om detta i vår artikel om trappupphängningsbidrag / sjukförsäkring.

Driftskostnader

Först och främst är kostnaderna för regelbundet underhåll betydande när det gäller driftskostnader. Dessa kan undvikas om du redan har kommit överens om ett gratis underhållskontrakt med tillverkaren när du köper hissen.

Elkostnader

Elkostnaderna är tyvärr väldigt annorlunda, det beror inte bara på längden på järnväg, utan också framförallt hos tillverkaren.

Få tillverkare gör förhandsinformation om effektförbrukningen, så du bör det lugn uttryckligen ber när man köper

underhållskostnader

Som inte befriade underhåll vid köp hans trapphiss kan senare söka ett servicekontrakt. Men det här är oftast lite dyrare.

Detta bör inte hindra dig från att behöva vänta på hissen, detta är absolut nödvändigt för din egen säkerhet en gång per år. Se även vår artikel Trapphiss Maintenance.Tips & TricksHämta minst tre erbjudanden i varje enskilt fall. Var uppmärksam inte bara på priset, utan också till en tillverkare med ett särskilt gott rykte.

Dela med vänner

Lämna din kommentar