Hvor mye er et nøkkelferdig prefabrikkerte hus?

Nøkkelferdige prefabrikkerte hus er blant de mest populære typene i Tyskland. Men hva er "nøkkelferdige" og hvilke fordeler og ulemper tilbyr den? I tillegg bruker denne artikkelen et eksempel for å vise deg hva et nøkkelferdig prefab hus koster.

Hva betyr begrepet "nøkkelferdig"?

Liten innsats, høyere kostnader

Fordelen med nøkkelferdige huset er åpenbar: Du må godta hverken forseggjort eller krevende aktiviteter selv og er gjenstand for en mye lavere belastning over tid i byggefasen. Mens utvikleren tar over alt arbeidet, kan du fortsette å leve ditt profesjonelle og private liv som vanlig.

Men hvorfor gjør mange byggere fortsatt et utviklingshus? Selvfølgelig, fordi kostnadene er mye lavere enn i nøkkelferdige prefabrikkerte hus. Mens du vil spare et betydelig beløp på kjøp, som kommer om gjennom seponering lønnskostnader, må du ha mye tid, tålmodighet og håndverk for å fullføre det indre arbeidet selv. De høyere kostnadene er derfor den klare ulempen ved den nøkkelferdige varianten.

Den nøkkelferdige huset som ferdighus

Dette totalentreprise prefabrikkerte huset er ikke en kostbar "luksus", men sammenlignet med andre alternativer også gunstige. Sammenligne den med en nøkkelferdig massiv huset, alle fordelene av prefabrikkerte hus kommer inn i bildet: ikke bare industriell design og et godt innøvd, rask bygging, men også den sentrale organisasjonen av utbygger gir en klar besparelse i forhold til den massive huset.

Den nøkkelferdige prefabrikerte huset er nesten en "spare" seg selv; Utvidelseshuset er bare en økning som gir maksimale kostnadsbesparelser. De bør ikke tro at et prefabrikert hus er automatisk billigere: Den voksende individualitet i prefabrikkerte sikrer at de kan bygge unike og tilsvarende dyre boliger her.

Eksempelberegning

Følgende eksempel vil vise deg hva et gjennomsnittlig nøkkelferdig prefabrikerte hus koster. Eksempelet fører til et frittliggende hus med et gulvareal på 120 kvadratmeter, etterlater 600 kvadratmeter tomt nok rom for kreativ frihet. Prisene sitert varierer sterkt avhengig av leverandør og region.

kostnadsoversiktprisførste tomt på 600 kvadrat40000 EUR2. utvikling av nettstedet10 000 EUR3. Nøkkelferdige prefabrikkerte hus (enebolig, 120 kvadratmeter)200.000 EUR4. Keller35 000 EURfemte utomhusanlegg (terrasse , hage)15 000 EUR 6. Andre (eiendom overføre skatt, notarius)10 000 EURtotalt 310 000 EUR

Selvfølgelig, disse kostnadene er bare eksempler og det virkelige liv i mange individuelle koste mer delt. men beregningene viser at ikke bare den nøkkelferdige prefabrikerte huset i seg selv kan være kostbart, men også de resulterende kostnader; Ikke miste dem for å holde en realistisk pris.

Tips & TricksSie kan også velge en "middelvei" fra mange leverandører hvis du spare penger, men ønsker ikke å ta for vanskelige jobber. Så velg bare en utvikling huset og deretter velge om enkelte verk (for eksempel det elektriske anlegget) skal utføres av utviklerne.
Del med venner

Legg igjen din kommentar