Kako treba biti izolirana montažna kuća?

Jeste li zainteresirani za montažnu kuću? Izuzetno važan aspekt ovog dizajna je dobra izolacija: osigurava odgovarajuću potrošnju energije i stvara ugodnu atmosferu. U ovom ćete članku naučiti sve što trebate znati o izolaciji montažne kuće.

Investicija je isplativa

Ne samo vanjski zid nego i prozori, slijepi kutije i ulazna vrata daju toplinu. Ovdje trebate provjeriti ispunjavaju li sve pečate svoju svrhu i, ako je potrebno, zamijenite ih. Jer: Ako kuća nije potpuno ukočena, toplina "traži" bilo kakve slabe točke i ukupni učinak se smanjuje.

Styrofoam - najbolji izolacijski materijal?

Najpopularnije izolacijski proizvodi i dalje stiropor: S nevjerojatno visokim sadržajem zraka od oko 98%, što je u mogućnosti pouzdano izolirati. Međutim, postoji razlika između izolacije i skladištenja topline. Zapravo se zove polistiren, izolirani ovaj materijal su također učinkoviti protiv sunčeve topline, čime se osigurava da voda može pobjeći samo isparavanjem.

Kao rezultat toga nastaje stvaranje kondenzacije koja dugo osigurava pravilno omekšavanje zidova. To dovodi do slabije mogućnosti pohrane topline. Korisna alternativa stiroporu su ploče od drvenih vlakana. To sprječava termičko odvajanje i osigurava održavanje zdrave razine izmjene vlage.

Sažetak Sljedeća tablica prikazuje podatke o izolaciji ponovno zajedno:

  • izolacija vanjskog zida osnovnoj
  • Čak prozorske okvire i vrata zatvarača bi trebali biti izolirani
  • vlaknatica omogućuju poboljšanu izmjena zraka
  • Dobro izolacija osigurava energetsku učinkovitost i ugodnu atmosferu
Savjeti i trikovi brige Već ste u izgradnji za dobru izolaciju; Nećete morati trošiti dodatno vrijeme
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar