Hur man bygger din soffa efter behov!

En köpt soffa behöver inte nödvändigtvis stanna som den är. Möblerna kan också konverteras om det behövs, men skicklighet, kreativitet och tålamod behövs. Först måste du titta mycket noga för att ta reda på hur soffan är konstruerad. Då går det till demontering, om det behövs - och äntligen kan du ta bort eller fästa delar.

Innan du byter soffan: Analysera soffan exakt

Vill du korta eller förlänga sätet på din soffa? Eller planerar du att byta ryggstöd med en ny och bekvämare design? Vad du än vill göra är det första steget att alltid analysera befintliga möbler. Genau Ta en närmare titt på relevanta områden: Hur monteras de enskilda elementen? Är det lätt att demontera - eller blir det svårare?

  • Ta bort de objekt som är lätta att avinstallera och undersöka vad som finns nedan. Vilket material är rammen av? Hur är klädseln bifogad? Vilken suspension är tillgänglig?
  • Lägg soffan på baksidan för att titta på botten i fred. Om soffan är täckt med en textil underifrån, ta den försiktigt och titta in i möbeln.
  • Bara om du vet exakt hur din soffa är sammansatt kan du planera en förnuftig renovering. Ofta består ramen av lätt-sågplywood, endast suspensionen och eventuellt limmad klädsel är svåra att arbeta med. Dem Demontering och ombyggnad av soffan

Demontera de delar som du enkelt kan demontera. Suspensionen suspenderas ofta i ramen och kan förmodligen också, om nödvändigt, lätt avlägsnas.

Om klädseln inte kan avlägsnas lätt, kommer du förmodligen att behöva köpa den igen i slutet av renoveringen. Då kan du klippa av dem och skära dem i förväg, det nya locket väntar på dig!

Tips & TricksNy tyg kan fästas på botten och baksida med sticker eller en varm limpistol. Det är bara viktigt att du tar textilerna tätt och rynkfritt över klädseln för att få ett rent utseende.

Dela med vänner

Lämna din kommentar