å Beregne strømforbruket til sine kjøleskap

bolig kjøleskap er uunnværlig for moderne oppbevaring av mat, i tider med høye strømpriser, etterspørselen etter energieffektive hvitevarer. Den som tenker på et nytt kjøp, selv om det gamle kjøleskapet fortsatt fungerer bra, vil bare spare energi. Om kjøpet av en ny enhet virkelig lønner seg, lærer du når du beregner strømforbruket til det gamle kjøleskapet og sjekker når det moderne kjøleskapet er avkortet.

å beregne strømforbruket til kjøleskapet

omtrentlig beregning av strømforbruket er relativt enkel, du må bare ta en time tid til det og trenger som en viktig ledetråd, strømforbruket til kjøleskapet.

Denne verdien er sannsynligvis funnet på enhetens navneskilt, uttrykt i watt. Hvis nummeret ikke er notert på skiltet, se etter strømforbruk på Internett eller kontakt produsenten av enheten.

Stopp nå hvor mange minutter i timen din kompressor er aktiv. Pass på at du følger den tydelige lyden som indikerer når kompressoren kjører. Så begynner beregningen. Berechnen Beregn strømforbruket og energikostnadene for kjøleskapet.

Ta de stoppede minuttene 24 ganger for å bestemme hvor lenge kompressoren skal kjøre per dag.

  • Multipliser resultatet med 365 for å se hvor lenge kompressoren skal kjøre hvert år.
  • Konverter hele greia tilbake til timer (delt med 60) og multipliser antall timer med strømforbruket (for eksempel 140 watt).
  • Hvis du nå deler dette resultatet med 1000, har du beregnet strømforbruket i kWh.
  • På slutten, kan du multiplisere kostnaden per kWh, med resultatet så langt er de ca 26 til 30 cents: Nå vet du omtrent hvor mye strøm du må betale penger for kjøleskapet hvert år.

En oversikt for orientering

For orientering, gir vi en kort oversikt på realistisk strømforbruk, minutt kjøretid per time og de resulterende årlige energikostnader til en pris på 27 øre per kWh:

Strøm

Varighet i minutter per timeårlige strømutgifter100
1039,42 EUR 150
1059.13 euro100
1247,30 euro150
1263,07 EUR Tips og TricksAuf tekniske midler for å bestemme den strømforbruket med en elektrisitetsmåler, elektrisitet fra veggen og kjøleskap er slått på. I noen byer kan du låne en slik enhet fra borgernes kontor eller til og med fra bybiblioteket.
Del med venner

Legg igjen din kommentar