Betongplattor sig generad

betong trottoaren är i valet mellan betong, natursten och lera asfaltläggare det billigaste alternativet och dess installation är enkelt med lite övning. Dess enhetliga dimensioner möjliggör snabb installation i kompositmaterialet. Nackdelen är dess likformiga färg. Särskilt stora monokroma områden brukar se ut som tråkiga. Du kan motverka detta genom att kombinera två olika nyanser i mönster.

Men nu för flyttning. Du behöver axel verktyg eller en minigrävare, paving hammare och en fräs med 230 mm metallblad, en vibrerande platta linjal, måttband och vattenpass och minst två långa aluminiumremsor, krita linje och en murslev. Extramaterial är grov grus och fina flisar, eventuellt djupa hyllor och gräsflöde.

Steg 1: Planering

Beslut på formen på din väg. Betongbeläggning är relativt lätt att klippa, så du kan också sätta in bågar i din väg. Design z. B. kanterna är olika färgade För raka linjer ska du anpassa bredden på trottoaren med stensens mått för att minska mängden skärande arbete.

Steg 2: Utgrävning och underbyggnad Erreichen Du når frostmotstånd om du gräver sökvägen 40 cm djupt. Detta följs av 5 cm grovt grus, gräsflödet och igen 20 cm grov grus. Båda skikten komprimeras noggrant med den vibrerande plattan.

Steg 3: gör kanterna

För att din konkreta beläggning är klar tip över på ytterkanterna, utrusta den med djup Borden i mager betong. En andra möjlighet är att lägga gipset i en snedställd bankett av mager betong.

Steg 4: Placera

Applicera ca 8 cm fint grus på basen. Dra det här skiktet platt och med två procent av lutningen mellan de två aluminiumremsorna. Höjden, inklusive betongpavers tjocklek, måste vara två centimeter över marknivå.

Din liggbädd är klar, där du nu lägger betongbeläggningarna längs den uppmätta kalklinjen. Kontrollera om och om igen jämnheten med andningsnivån, men även den enhetliga utformningen av lederna. Zum Slutligen finma mejsel i de återstående lederna och stämpla trottoaren i sin helhet med vibreringsplattan och en gummipanna på marknivå.

Dela med vänner

Lämna din kommentar