Den omvendte tagkonstruktion

udtrykkeligt tagkonstruktionen af ​​flade tage er ofte en speciel version af den varme tag for dens udførelse: det omvendt tag. Dette tag er et varmt tag, hvor kun lagstrukturen blev omvendt. Sammenlignet med det traditionelle varme tag giver det inverterede tag en række fordele ved fladt tagkonstruktioner, hvilket gør det så attraktivt.

Strukturen af ​​et varmt tag

For at forstå strukturen af ​​et omvendt tag er det først nødvendigt at kende det varme tag og dets ulemper. Derfor under strukturen af ​​et varmt tag udefra (øverst) til indersiden (bunden).

  • eventuelt gruspakning
  • tagmembran eller tagdækning eller tagdækning
  • isolering
  • dampspærre
  • underkonstruktion (når fladt tag for eksempel en armeret betonplade)

Gruspakningen eller substratet under varme tag

The gruspakning har i princippet intet at gøre med den varme-tagkonstruktion. Som et bevidst isoleringslag er det dog en fast størrelse ved omvendt tag. I det flade tag som et varmt tag har det i stedet opgaven at forhindre UV-stråling, at opnå mere ensartede temperaturer eller er en del af taget statisk. I princippet kan det varme tag også gøre uden grus eller substratlag.

Opførelsen af ​​det inverterede tag

Denne konstruktion giver nu anledning til de direkte ulemper ved det varme tag. Vandtætningen er direkte udsat for vejrforholdene (termiske egenskaber, vand osv.). Materialet aldrer således meget hurtigt, hvilket resulterer i en høj vedligeholdelsesintensitet. Tilbagevendende tag er nøjagtigt disse ulemper neutraliseret. Derfor skal man først bygge et omvendt tag.

  • grus eller substratlag
  • vand utrættende lag isolering
  • forsegling fladt tag (armeret beton, for eksempel)

fordele, den varme tag, så har ikke

Dette er ledsaget nu gå positive egenskaber, som ikke er til stede i den varme tag. Forseglingen kan for eksempel være fuldt skræddersyet til de faktiske behov, nemlig forsegling. Derudover er høj modstandsdygtighed mod varme, kulde, vand, frost osv. Ikke nødvendig, fordi temperaturen altid kan holdes konstant. Den farlige UV-stråling forhindres også.

Når omvendt tag grus eller substratlaget er vigtigt

grus eller substrat lag virker som et vandreservoir, der tjener som en puffer. Det vandtagende lag er aldrig overbelastet. Hvis regnen volumen lav, det aldrig nå op til dette lag, i kraftig regn, bliver vandet absorberes af det øverste lag, lagres og derefter løsladt igen i miljøet.

Ulemperne ved omvendt tag er lave

Den eneste betydelige ulempe er, at vandet passerer i kraftig regn under den termiske barriere belægning. Som det allerede er kendt, har vådhed en negativ effekt på varmeisoleringsegenskaber. Men omvendt tag giver et betydeligt længere levetid i forhold til det konventionelle inverterede tag. Vedligeholdelses-, service- og inspektionsomkostningerne er betydeligt lavere. Det omvendte flade tag kræver dog et minimum af vedligeholdelse.

Tips og tricks Det inverterede tag blev til stede i 1950'erne i USA. Derfra var det kun meget tøvende at finde vejen til Europa eller det tysktalende område. I dag er det dog standard i fladt tagdesign. Dette skyldes også de forbedrede materialer, som gør mange negative påvirkninger mere kontrollerbare.

Vær opmærksom på korrekt dræning af regnvand og smeltevand for hvert fladt tagdesign. Hver by og lokal regering har forskellige specifikationer, hvad angår mængden af ​​anlægget. Vær også opmærksom på vores artikler til afvanding af et fladt tag.

Del med venner

Forlad din kommentar